Извор: Телеграф/Свет архива вести 26.11.2016

Умро је друг Кастро: Тренутак у којем брат саопштава да је Фидел преминуо (ВИДЕО)

Телеграф 26.11.2016
Председник Кубе Раул Кастро саопштио је нешто после поноћи дрхватим гласом на националној телевизији да је његов старији брат преминуо у петак у 22.29 сати, а обраћање је завршио узвикујући револуционарни слоган: "Ка… »

Куба у сузама: Умро је Фидел Кастро (ВИДЕО)

Телеграф 26.11.2016
Герилац, државник и један од најживописнијих челника модерне историје умро је у 90. години. Велика већина Кубанаца не познаје живот без човека којег једноставну зову - Фидел. ФИДЕЛ КАСТРО НАПУНИО 90 ГОДИНА: Погледајте како… »

Мистерија упознавања Фидела и тита: Зашто је бивши југословенски председник нервирао Кастра (фото) (ВИДЕО)

Телеграф 26.11.2016
Упркос коректним односима које су имали Тито је нервирао Кастра који му је замерао раскошан начин живота, на бескрајним ужицима у храни, пићу, скупој одећи и забавама. Некадашњи кубански председник Фидел Кастро, који је… »

Запањујући број: Ево колико је председника САД сахранио Фидел Кастро

Телеграф 26.11.2016
За живота кубанског вође, који је трећи по дужини владавине у свету, Америком је руководило 16 председника, од којих је за Фиделових 90 година умрло њих 10. Кубански лидер и револуционарна икона Фидел Кастро, који је умро… »

Хаос у Стокхолму: Упали у џамију усред молитве, па бацали петарде

Телеграф 26.11.2016
Полиција је навела да истражује инцидент који је забележила као вандализам и кривично дело почињено из мржње, али да до сада нико није ухапшен. Неидентификовани нападачи упали су након јутарње молитве у џамију у… »

Бол која убија сваког родитеља: Крик оца који у наручју држи своју мртву ћерку (1) обливену крвљу (узнемиријући ФОТО)

Телеграф 26.11.2016
Фотографије на које нико није остао имун... Један од највећих болова које човек може да осети у животу кажу да је када сахраните своје дете. Такву трагичну судбину доживео је Омар Али, чија је ћерка погинула од… »

Попокатепетл за 24х еруптирао 300 пута: Невероватан снимак дима и пепела који иду 5 км у висину (фото) (ВИДЕО)

Телеграф 26.11.2016
Попокатепетл показао сву своју снагу. Чувени мексички вулкан Попокатепетл је еруптирао више од 300 пута за протекла 24 сата, ширећи облак дима, пепела и гаса, тзв. “печурку” високо у небо. ЈЕЗИВА СУДБИНА НЕСРЕЋНИХ БЕБА… »

Мрачни дан за Британце: Усвојен најекстремнији закон о масовном надзору грађана

Телеграф 26.11.2016
"Шпијунска повеља" После дугих расправа, британски парламент усвојио је спорни нови закон којим се властима дају овлашћења да анализирају податке са претраживача интернета. ПРОНАЂЕНА БИВША МИСИЦА ОБЕШЕНА У ПАРКУ… »

Био је савршен јесењи дан, и људи су ишли на излет. Онда су чули ужасну буку и почео је највећи хорор у њиховим…

Телеграф 26.11.2016
Две особе, чији пол и националност нису наведене, а које су нису повређене у несрећи, позвале су спасиоце. Најмање једна особа је погинула, а више њих је озбиљно повређено у лавини која се догодила данас у аустријским… »

Обама: Историја ће показати колики је био Кастров утицај

Телеграф 26.11.2016
Он је у поруци, у којој је изјавио саучешће Кастровој породици, казао да у овом тренутку Америка пружа руку пријатељства кубанском народу. Председник САД Барак Обама саопштио је данас да ће историја показати и проценити… »