Извор: РТС/Региони архива вести 28.11.2016

Крагујевац први по попису нелегалних објеката

РТС 28.11.2016
Рок који су локалне самоуправе имале да попишу нелегалне објекте на својој територији истекао је јуче. Са 40.000 евидентираних нелегално изграђених објеката Крагујевац је први, најуспешније је обавио попис у Србији. Иако је… »

Златник за стохиљадитог путника на нишком аеродрому

РТС 28.11.2016
Миљана Тодоровић из Лесковца која је на нишки аеродром допутовала из Ајндховена добила је златник са ликом цара Константина, јер је 100.000 путник од почетка године на нишком аеродрому Константин Велики. Златник са ликом цара… »

Напредује изградња новог затвора у Панчеву

РТС 28.11.2016
Прошло је шест месеци од постављања камена темељца за нови затвор који се гради у Панчеву. Утврђена динамика радова се поштује, неће бити паузе ни у зимском перидоу, а све ће бити завршено до краја следеће године. Тада… »

Такмичење у стрељаштву за млађе категорије

РТС 28.11.2016
Током протеклог викенда у Смедереву је организовно Друго међународно такмичење у стрељаштву за млађе категорије. На овогодишњем турниру било је више од 270 наступа што домаћих што страних учесника који су дошли из… »

Нова кућа за мештанина села Лесници код Трговишта

РТС 28.11.2016
У Лесници код Трговишта пре два месеца, од удара грома изгорела је кућа мештанину Драгану Милковићу. Локална самоуправа и донатори обезбедили су средства, саградили нову кућу и опремиће је. На темељима згаришта, саграђена… »

Премијера "Малог принца" у Пожаревцу

РТС 28.11.2016
Пожаревачко аматерско позориште "Миливоје Живановић" премијерно је одиграло представу "Мали принц" по познатој причи Антоана де Сент Егзиперија. Представу, одиграну пред препуном великом салом пожаревачког Центра за… »

Реаговање у ванредним ситуацијама

РТС 28.11.2016
Пошто је општина Димитровград, на самој граници са Бугарском и на мигранској рути, тамо је у току тродневни семинар о реаговању у ванредним ситуацијама. Стручњаци свих области обучавају представнике локалних организација… »

Фестивал Омладинских сцена Србије

РТС 28.11.2016
У Белој Паланци се до 3. децембра, одржава осми фестивал Омладинских сцена Србије. у такмичарском делу учествује девет аматерских позоришта. Одлуке о наградама донеће жири у саставу: Аљоша Вучковић, Ана Софреновић и… »

Радови са изложбе у Сићеву представљени у Нишу

РТС 28.11.2016
Учесници ликовне колоније у Сићеву, представили су своје радове са овогодишње колоније, на изложби која је отворена у Павиљону у Тврђави. Изложене су слике 12 уметника из Србије, Румуније, Јапана, Мексика, Француске и… »

Нишлије незадовољне радом паука и Паркинг сервиса

РТС 28.11.2016
Након честих притужби Нишлија на рад паука и Паркинг сервиса, огласила се Полицијска управа у том граду, која потврђује наводе да полицијски службеници који контролишу мирујући саобраћај, не обилазе терен са радницима… »