Извор: Телеграф/Балкан архива вести 16.01.2017

Колинда се осрамотила на свечаном пријему, а то је приметио и хрватски премијер Пленковић

Телеграф 16.01.2017
Непосредно након те Колиндине изјаве камере су приказале лице актуалног премијера Андреја Пленковића, бившег дипломату са доста искуства, који је широм отворених очију буљио у Колинду. Председница Хрватске Колинда Грабар… »

Далмација одсечена од остатка Хрватске: Оркански ветар и снежни наноси блокирали све веће путеве

Телеграф 16.01.2017
Тренутно нема слободног правца за камионе с приколицама и теретњаке с полуприколицама из смера унутрашњости према Истри, Ријеци, северном приморју, Далмацији и обрнуто. Велико невреме данас је потпуно одсекло унутрашњост… »

Хорор У ТРАВНИКУ: Младић скочио са зграде, самоубиство најавио преко друштвених мрежа

Телеграф 16.01.2017
Претпоставља се да је реч о самоубиству, али тачне околности догађаја се још утврђују. Младић В.Б. (20) са тешким телесним повредама пронађен је синоћ крај једне стамбене зграде у Травнику. Како је саопштено из МУП… »

Златна средина за Србе: Ево колике су просечне плате у региону

Телеграф 16.01.2017
Највећа просечна исплаћена плата је, према последњим подацима, била у Словенији и износила је 1.020 евра, док је најмања била у Македонији - свега 363,80 евра. Србија је прошле године била негде у средини гледано по висини… »

Страдао мушкарац на барској прузи: Машиновођа који је управљао возом пуштен

Телеграф 16.01.2017
Још није познато како се мушкарац старости 55-60 година нашао на прузи у тренутку наиласка воза. Непознати мушкарац погинуо је у 18.20 на прузи у барском насељу Бјелиши у тренутку када је наишао локални путнички воз… »

Регион очекује нови ледени талас: Снег ће падати три дана, оркански ветрови доносе веома ниске температуре

Телеграф 16.01.2017
Метеоаларм је за данас и сутра издао црвено упозорење за подручје Кварнера. У Хрватској ће данас бити умерено до претежно облачно. У Горском котару и Лици повремено се очекује снег, на Јадрану киша, али је снег местимчно… »

Суђење за убиство Ћурувије настављено сведочењем Миладина Сувајџића: Ðура Мутави рекао је важну ствар!

Телеграф 16.01.2017
Он је пред Специјалним судом испричао да му је осуђени припадник "земунског клана" Милош Симовић својевремено испричао како је имао задатак да убије људе који су убили Ћурувију - оптужене Мирослава Курака и Ратка Ромића… »

НАТО се сад позива на резолуцију 1244

Телеграф 16.01.2017
- Наша мисија на Косову КФОР наставља да обавља своју улогу у складу с мандатом на основу резолуције Савета безбедности УН 1244 из 1999 - стоји у саопштењу из седишта НАТО-а у Бриселу. НАТО је данас саопштио да пажљиво… »

Могерини: Била сам забринута, хвала Вучићу

Телеграф 16.01.2017
Висока представница каже да је напредак који су Београд и Приштина постигли у оквиру дијалога прошле године "историјски" и да је као такав дијалог позитивно утицао на ситуацију у целом региону. Шефица дипломатије Европске… »

Јаз све већи: Ових осам милијардера вреде као половина свих становника на Земљи

Телеграф 16.01.2017
Решење проблема - смањити плате богатима, повећати плате радницима, регулисати порезе. Осморо људи држи у својим рукама исту вредност имовине као и половина светске популације, и тај степен неједнакости “могао би разорити… »