Извор: Телеграф/Политика архива вести 16.01.2017

Љајић: Кључ стабилности односи Бошњака и Срба, Вучић за искрен дијалог

Телеграф 16.01.2017
Није то ни једноставан нити лак пут, из простог разлога јер су ране свеже због свега што се дешавало 90-их у Босни - казао је Љајић. Премијер Србије Александар Вучић искрено жели дијалог с Бошњацима, изјавио је у… »

Позив за упис у војну евиденцију! Нека се јаве 99. годиште и старији (фото)

Телеграф 16.01.2017
Од данас важи општи позив за увођење у војну евиденцију, док ће од маја центри Министарства одбране почети упућивање појединачних позива, свима који се нису одазвали. Министарство одбране објавило је општи позив за… »

Заменио тезе: Тачи верује да Београд хоће да присвоји север Косова?!

Телеграф 16.01.2017
- Било какав покушај Београда да припоји северно Косово покренуло "ланчану реакцију широм Западног Балкана" - рекао је председник самопрокламоване државе Косово. Косовски председник Хашим Тачи рекао је данас Ројтерсу да… »

Косовска полиција: Ми нисмо терористи

Телеграф 16.01.2017
- Росу која се служи терориостичким методама. Они су сами поставили експлозив на шинама - рекао је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун. Косовска полиција негирала је данас да њена специјална… »

Само захваљујући Вучићу избегнут оружани конфликт у центру Европе: Железњак о "случају воз"

Телеграф 16.01.2017
Хулитељски и демонски звуче изјаве косовских Албанаца да су ''националистички и провокативни'' прикази фресака српских православних светиња на Косову којима је био украшен воз - рекао је најближи Путинов саветник. Само… »

Американци подржали приштину: Косово има право да управља својом границом (ФОТО)

Телеграф 16.01.2017
САД су признале Косово као независну и суверену државу 2008. године и ми поштујемо право Косова да одлучује ко и шта пролази преко његове границе, рекла је портпаролка Амбасаде САД на КиМ. Портпаролка амбасаде Сједињених… »

КФОР је спреман за сваку ситуацију

Телеграф 16.01.2017
"Случај воз" је питање које треба да решавају Београд и Приштина, каже портпарол КФОР-а. Портпарол Кфора пуковник Макс Барбачини изјавио је да је “случај воз” питање које треба да решавају Београд и Приштина, пише… »