Извор: Телеграф/Региони архива вести 16.01.2017

ЕКСПЛОДИРАО котао у школи у Лесковцу: Хаварија направила хаос!

Телеграф 16.01.2017
Свих 800 ученика враћено је кућама због хладних радијатора, у експлозији нема повређених. Парни котао у Хемијској школи “Божидар Ђорђевић Кукар“ у Лесковцу експлодирао је јутрос и разнео део крова на котларници, али… »

У нишком затвору почела производња ауто делова: Постоји један проблем који нико није предвидео

Телеграф 16.01.2017
Осуђеници израђују електроделове за страну компанију која послује у Нишу и која комплетну производњу извози. У Казнено-поправном заводу у Нишу почела је производња електроделова за аутомобиле, а осуђеници дневно израдјују… »

Тихи одлазак Милије Мандића, човека који је заувек променио слику Србије: Кућица на Дрини више никада неће бити иста!

Телеграф 16.01.2017
- Дан пре седео је код мене, причали смо, о чему другом, о Дрини, и кућици на стени. Много је волео реку. Сутрадан су ми јавили да је преминуо - жали Милију његов пријатељ Раде Савић. Милија Мандић звани Гљива, градитељ… »

Цариник на Градини видео је да се возач унервозио, па је тражио да изађе из возила. Када је видео шта носи око појаса…

Телеграф 16.01.2017
Код турског држављанина у платненом појасу обмотаном око струка, откривено преко 50.000 непријављених евра. Цариници су током викенда на граничном прелазу Градина открили неколико прекршаја и запленили преко 40.000 евра и 57… »

Објављена одлука о укидању помоћне полиције

Телеграф 16.01.2017
Уредбу, која укида пређашњу о служби у помоћној полицији, потписао је први потпредседник владе Ивица Дачић. Уредба о служби у помоћној полицији стављена је ван снаге и та одлука објављена је у новом броју Службеног… »

На овим рекама лед је направио највећи хаос: Железнички и ваздушни саобраћај за сада функционишу

Телеграф 16.01.2017
Редовна одбрана од леда на Дунаву је од 1.275 до 1.215 речних километара, на Сави од Хртковаца до границе са БиХ, а ванредна одбрана од леда на Дунаву код Голупца, Великог Градишта, Костолца, Смедерева, Панчева, Београда Новог… »

Батут: Повећан број оболелих од грипа

Телеграф 16.01.2017
У првој недељи јануара региствовано је више слуцајева акутних респираторних инфекција, а највише оболелих је међу децом до четири године. У првој недељи јануара обољења слична грипу регистрована су код 26.275 људи у… »

Српски учитељи бољи од наставника, зато су нам млађа деца боља од старије: То више неће моћи, на снагу ступа ново…

Телеграф 16.01.2017
Ученици нижих разреда основних школа показују знање које је изнад просека на међународним тестирањима, док су ученици виших разреда на зачељу листа и показују знање испод просека. Ђаци млађих разреда основних школа… »

Диван гест: Ловци поклонили своју ловину деци с посебним потребама

Телеграф 16.01.2017
Они позивају све ловце да организују сличне акције. Ловци Ловачког удружења „ Топлица“ секција „Крушевица“ поклонили су дивљу свињу, своју ловину Дневном боравку „ Сунце“ у којем су смештена деца са посебним… »

Зима није готова, тек је почела! Ово је нови удар дебелог минуса и падавина, Сибир се враћа! (фото)

Телеграф 16.01.2017
Од данас до цетвртка, 19. јануара, повремено снег, у нижим пределима мање повећање висине снежног покривача, а на планинама јак ветар, стварање снежних наноса. Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће од… »