Извор: Дојче веле архива вести 23.01.2017

Харадинај ближи Хагу него Београду?

Дојче веле 23.01.2017
Све се гласније чује да би Рамуш Харадинај из Француске могао да буде изручен Специјалном суду за злочине ОВК. Руководилац српског Тужилаштва за ратне злочине Милан Петровић је за ДВ потврдио да постоји та могућност… »

Ка побољшању шизофрених односа

Дојче веле 23.01.2017
Долазак премијера БиХ Дениса Звиздића у Београд прилика је за поправљање односа две земље, сматрају аналитичари са којима је разговарао ДВ. Упозоравају да је крајње време да се са пригодних речи пређе на дела… »

„Београду ћу увек бити крив“

Дојче веле 23.01.2017
„Потерница за мном је још једна игра Београда, где је очигледно оживео дух Милошевића“, каже Рамуш Харадинај у ексклузивном интервјуу за ДВ у Стразбуру. Сматра да неће завршити ни у Београду, ни у Хагу. ДВ: Господине… »

Борба две Америке

Дојче веле 23.01.2017
Демонстрације у Вашингтону показују да је земља подељена по новој линији: Трампова Америка против не-Трампове Америке, пише немачка штампа. Неки листови анализирају какве везе има Трамп са успесима популиста у Европи… »

„Инфлуенсери“ – проститутке друштвених мрежа?

Дојче веле 23.01.2017
Компаније све више користе особе „утицајне“ на друштвеним мрежама како би пласирали своје производе и усмерили потрошачке навике младих у своју корист. То је скривена реклама коју закон заправо забрањује. Плочице на… »

Ко са ким о чему?

Дојче веле 23.01.2017
У главном граду Казахстана почињу разговори о будућности Сирије под патронатом Русије, Турске и Ирана. После трзавица око листе учесника, сада није јасно о чему ће се уопште разговарати. Но има и разлога за оптимизам… »

„Трамп верује себи и породици“

Дојче веле 23.01.2017
Нови амерички председник себе сматра успешним мужем и оцем, каже његова биографкиња Гвенда Блер у интервјуу за ДВ. „Породицу види као неку врсту основне ћелије, а сви остали су аутсајдери.“. ДВ: Породица игра веома… »

Ердоган жели неупућене грађане

Дојче веле 23.01.2017
Турски парламент утро је пут уставној реформи која би председнику Ердогану дала огромну моћ. Коначну реч даће грађани. Седа Сердар, уредница редакције ДВ на турском, сматра да су грађани о реформи површно информисани… »