Извор: Дневник/Политика архива вести 26.01.2017

О заштити нашег неба и набавци авиона-ловаца

Дневник 26.01.2017
Премијер Александар Вучић изјавио је у Минску да је са званичницима Белорусије разговарао о набавци оружја и оруђа, пре свега за заштиту нашег неба, као и о потенцијалној набавци. „ловаца” и противавионског оружја по… »

Илић: Јовановић искључен,сменити Лончара и З. Михајловић

Дневник 26.01.2017
Лидер Нове Србије (НС) Велимир Илић, изјавио је данас да је потпредседник НС Драган Јовановић искључен из те странке, јер се како је навео, понашао. супротно одлукама Председништва и Извршног одбора. Илић тврди да је… »

Иванић: Обнова тужбе - увод у нову кризу

Дневник 26.01.2017
Односе Београда и Сарајева оптерећују неке нове тензије, а једна од њих је настојање бошњачких политичара да обнове тужбу против Србије, што би могао да буде увод у кризу. која никоме не би била од користи, изјавио је… »

Тачи: Приштина спремна да интезивира дијалог са Београдом

Дневник 26.01.2017
Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је у наставку дијалога Београда и Приштине, у уторак у Бриселу, изражена спремност обе стране да се састанци на. високом политичком ниову интензивирају, те да је косовска страна… »

Радета: Шешељ раскринкао Јеремића

Дневник 26.01.2017
Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ издао је књигу „Викиликс ми јавља – Други део”, у којој су објављене депеше амбасаде САД у Београду које, како сматра, доказују да су представници власти, међу којима и… »

Ципрас: Нови подстицај развијеној економској сарадњи две државе

Дневник 26.01.2017
Премијер Грчке Алексис Ципрас изнео је данас, приликом сусрета са амбасадором Србије у Атини Душаном Спасојевићем, очекивања да предстојећа посета Београду, осим интензивног политичког дијалога, донесе и нови подстицај већ… »

Нова Србија прешла у СНС

Дневник 26.01.2017
Сви општински и градски одбори Нове Србије у Јужном Банату прелазе у Српску напредну Странку. Председник јужнобанатског окружног одбора НС, члан Извршног одбора, и председник ГО Панчево, Миодраг Радојковић, изјавио је да… »

Србија добија тужиоца за ратне злочине и шефове тужилаштава

Дневник 26.01.2017
Листа кандидата за избор 35 шефова јавних тужилаштава у Србији, међу којима су и кандидати за тужиоца за ратне злочине, прекјуче је комплетирана. Државно веће тужилаца послало је Влади Србије кандидате за преостала… »

Пријатељство две старе европске земље

Дневник 26.01.2017
Председник Републике Србије Томислав Николић се, током дводневне државне посете Републици Португал, сусрео с председником Владе Антониом Костом. Николић је разговарао. и с председником парламента Португала, који је подржао… »

Орлић: Србија нема времена за Јеремићеве дечије игре

Дневник 26.01.2017
Члан Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић поручио је Вуку Јеремићу да се Србија променила од 2012. године и да мора да се развија, а не да се он и њему, како је рекао, сличне "досовске главе" играју са… »