Извор: Н1 Инфо/Свет архива вести 26.01.2017

Трамп предлаже финансирање зида од пореза на мексичку робу

Н1 Инфо 26.01.2017
Председник САД Доналд Трамп планира да финансира изградњу зида на граници са Мексиком увођењем пореза од 20 одсто на производе увезене из те земље, рекао је портпарол америчког председника. "Увођењем тог пореза можемо да… »

Силовање уживо на Фејсбуку, полиција искључила камеру

Н1 Инфо 26.01.2017
Двојица мушкараца, за које шведски медији наводе да су авганистански мигранти, ухапшени су у тој земљи због групног силовања које је емитовано уживо на Фејсбуку. Очевици који су на Фејсбуку видели силовање наводе да су… »

Нуклеарни научници: Апокалипса ближа за пола минута

Н1 Инфо 26.01.2017
Билтен нуклеарних научника (БПА) померио је за пола минута унапред казаљку на "сату апокалипсе" који би, ако би откуцао "поноћ", означио атомску катаклизму на Земљи. Научници су сат померили унапред за 30 секунди због све… »

Трампова обећања: Зид на граници и мучење у затворима

Н1 Инфо 26.01.2017
Амерички председник Доналд Трамп потписао је директиву за изградњу зида на граници са Мексиком, који ће бити дугачак 3.200 километара. Истовремено најавио је да је спреман да задржи тортуру као метод испитивања терориста… »

Председник Мексика отказао састанак с Трампом

Н1 Инфо 26.01.2017
Амерички председник Доналд Трамп поручио је данас председнику Мексика Енрикеу Пењи Нијету да откаже посету Вашингтону ако не жели да плати зид на граници. Председник мексика отказао састанак са Трампом. "САД има трговински… »

Грчки суд одбацио захтев за екстрадицију турских официра

Н1 Инфо 26.01.2017
Грчки Врховни суд одбацио је захтев за екстрадицију осам турских официра и подофицира, који су побегли хеликоптером из Турске после покушаја пуча у јулу прошле године. Одлуку је прочитао судија Јоргос Сакас, образложивши да… »

Мигрант се утопио у Венецији, људи снимали и гледали

Н1 Инфо 26.01.2017
Италијанска полиција отворила је истрагу поводом смрти мигранта из Африке који се утопио у Венецији, док су га пролазници гледали и снимали мобилним телефонима. Снимак показује 22-годишњака из Гамбије, Патеха Сабалаја, како… »

Путин позвао на "јачање борбене способности војске"

Н1 Инфо 26.01.2017
Руски председник Владимир Путин позвао је на јачање борбене способности војске, укључујући скраћење рока размештања војних јединица. "Велики је значај копнених снага заједно са авијацијом и морнарицом у војним сукобима… »

Влада установила рок за разматрање закона о Брегзиту

Н1 Инфо 26.01.2017
Британска влада је установила рок за разматрање предлога закона о активирању Члана 50 Лисабонског споразума, који регулише излазак неке чланице из ЕУ. Посланици су жустро негодовали док је челник Доњег дома Парламента… »

Рахој: Победе екстремне деснице катастрофа за Европу

Н1 Инфо 26.01.2017
Изборне победе партија екстремне деснице у Француској и Немачкој представљале би катастрофу за Европу, оценио је конзервативни премијер Шпаније Мариано Рахој. Рахој је рекао да би победе Националног фронта у Француској на… »