Извор: Дојче веле архива вести 17.02.2017

Партибрејкер на Вучићевој журци

Дојче веле 17.02.2017
Премијер Вучић фанатично жели да контролише све. „Гробар“ Николић, како га назива бечки „Пресе“, за њега би могао да се испостави као опасни партибрејкер. Јер, ако буде другог круга избора – све је могуће… »

Кремљ жели да изазове забуну

Дојче веле 17.02.2017
Да ли Путин одлучује о томе ко ће победити на изборима на Западу? Многи мисле да је то Клинтонову коштало функције, да је сада на реду Макрон из Француске, а затим Меркелова. Саговорник ДВ Штефан Мајстер сумња у то. ДВ… »

Остати у разговору са САД

Дојче веле 17.02.2017
Док су службеници Министарства привреде у Берлину изучавали изборни програм Хилари Клинтон, председник САД постао је – Доналд Трамп. Сада морају да мењају концепте. Али поставља се питање: како? „Брегзит“ –… »

Никад више спољнополитичких упитника

Дојче веле 17.02.2017
Доналд Трамп, излазак Велике Британије из ЕУ, НАТО: светска политика се окренула тумбе! Очи многих су упрте у правцу Минхена где се одржава Конференција о безбедности на коју ће доћи и амерички потпредседник Мајк Пенс. Када… »

Мултилатерализам у време Трампа?

Дојче веле 17.02.2017
Самит министара спољних послова Г20 у Бону и предстојећи велики самит те групе у Хамбургу у јулу, само су кулминација процеса који припремају и групе научника. Да ли је све то угрожено након доласка Трампа? Пре него што је… »

„Хрватски филм не може без региона“

Дојче веле 17.02.2017
Део расадника филмских талената на овогодишњем Берлиналу био је и хрватски продуцент Лука Вентурин. С њим смо у Берлину разговарали о његовој каријери, хрватском филму и ситуацији у хрватској филмској индустрији. Једно од… »

„Морамо још једном да ослободимо Косово“

Дојче веле 17.02.2017
На девету годишњицу проглашења независности Косова, швајцарски дневник „Ноје цирхер цајтунг“ преноси ставове оснивача листа „Коха Диторе“ Ветона Суроија о ситуацији на Косову данас. „Девет година након… »

„Учимо нове генерације да се мрзе“

Дојче веле 17.02.2017
Насиље међу људима можда је вец́е него икада пре – и у Македонији, и на Балкану, каже македонска редитељка Теона Стругар Митевска чији се филм „Када дан није имао име“, приказан на Берлиналу, бави управо том темом… »