Ленс Армстронг на суду у новембру

Бета 23.02.2017

Рочиште о 100 милиона долара колико у судској тужби тражи америчка влада од бициклисте Ленса Армстронга заказано је за новембар.  

Судија америчког окружног суда Кристофер Купер заказао је суђење за 6. новембар у Вашингтону.

Армстронгов правни тим тражио је да се суђење одложи за 2018. годину због потенцијалног поклапања са другим обавезама.

Америчка влада тражи од Армстронга да врати 32 милиона долара колико је државна компанија Ју Ес Постал Сервис (УС Постал Сервице) дала да спознорише његов тим, плус одштету.

Армстронгов бивши колега из екипе УС Постал Флојд Ландис (Флоид) оптужио је маја 2010. године Армстронга да је прекршио спонзорски уговор узимајући недозвољена средства и подстичући остале из тима да то чине.

Америчка влада придружила се тужби 2013. пошто је Армстронг признао да је варао и пошто му је одузето седам титула Тур де Франса.

Ландис, коме је 2006. одузето прво место на Тур де Франсу због позитивног теста на допинг, могао би да добије 25 одсто од накнађене штете коју суд буде доделио.

Армстронг је доживотно суспендован октобра 2012. и одузето му је седам титула на Тур де Франсу пошто је те године признао да је користио допинг. Он је пре тога у разним парницама и судским процесима годину дана негирао да је узимао забрањене супстанце.

(Бета, 02.23.2017)

Кључне речи

Прочитајте још

Спорт, најновије вести »