Извор: Блиц архива вести 23.02.2017

Додик: Изетбеговић је одлучио да направи тоталну кризу у БиХ

Блиц 23.02.2017
Дешавања у Председништву БиХ јасно су показала да није донешена одлука о покретању ревизије, поручује председник Републике Српске Милорад Додик. Изатбеговић је одлучио да направи тоталну кризу, али мора бити свестан да не… »

Несрећа код Владичиног Хана: Аутобус пун српских војника слетео с пута, повређено 14 људи

Блиц 23.02.2017
Аутобус који је превозио припаднике 4. бригаде Копнене војске на релацији Ниш - Врање, јутрос је код Владичиног Хана слетео с пута, а према првим информацијама више особа је повређено, саопштило је Министарство одбране… »

Чепурин: Руси заинтересовани за бањски туризам у Србији

Блиц 23.02.2017
Туристи из Русије су све више заинтересовани за бањски туризам и посету манастирима у Србији, каже амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин. - У последњих годину дана повећан је број туриста из Русије у Србији, али из… »

Министарка правде: Захтев за ревизију тужбе може да покрене само Председништво БиХ

Блиц 23.02.2017
Након најава из Сарајева да ће БиХ затражити ревизију пресуде Међународног суда правде у тужби за геноцид против Србије, министарка правде Србије Нела Кубуровић довела је у питање легитимност читавог поступка, јер захтев за… »

Вучић: Одлука о парламентарним изборима најкасније до понедељка

Блиц 23.02.2017
Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће током викенда, а најкасније у понедељак бити донета одлука и о могућим парламентарним изборима. Вучић је новинарима на Сајму туризма у Београду рекао да… »

Осам компанија хоће ПКБ: Ево шта стручњаци кажу да је најбоље решење

Блиц 23.02.2017
Министарство привреде објавило је данас да је осам компанија заинтересовано за приватизацију чувене ПКБ корпорације из Падинске Скеле. Министарство је саопштило да су се пријавиле српске компаније Индустрија меса "Матијевић" и… »

Драматична битка у Мосулу: Ирачке снаге заузеле аеродром, цивили беже

Блиц 23.02.2017
Ирачке безбедносне снаге уз подршку САД заузеле су данас главни аеродром у Мосулу и упале у оближњу војну базу, објавила је државна телевизија. Раније је саопштено да су ирачке снаге безбедности почеле велику офанзиву на… »

Суђење за убиство Славка Ћурувије одложено за апил

Блиц 23.02.2017
Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије у Специјалном суду у Београду данас је због техничких проблема одложено за 4. април. Рочишта су заказана и за 5. и 6. април. Данас је требало да сведочи бивши… »

Стефановић: ЕУ препознала напоре Србије

Блиц 23.02.2017
Европска унија је препознала напоре и резултате Србије у борби против илегалних миграција, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, наводећи податак да је током мигрантске кризе ухапшено 2.300… »

Опрез: Драстичан пад температуре одразиће се и на здравље људи

Блиц 23.02.2017
Драстичан пад температуре за више од 10 степени који ће уследити већ сутра посподне и донети и снег у вишим пределима западне и јужне Србије, може да утиче и на здравље људи, упозорили су данас стручњаци Републичког… »