Извор: РТВ архива вести 23.02.2017

Иванић: Изетбеговић није желео да разговара о ревизији пресуде

РТВ 23.02.2017
САРАЈЕВО - Ванредна седница Председништва Босне и Херцеговине, на којој је требало да буде речи о подношењу захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије прекинута је. Председавајући… »

Војници повређени у удесу код Владичиног Хана у стабилном стању

РТВ 23.02.2017
ВЛАДИЧИН ХАН - Здравствено стање четворице припадника Војске Србије (ВС) који су после саобраћајне несреће код Владичиног Хана задржани на хируршком одељењу нишке Војне болнице, тренутно је стабилно и задовољавајуће… »

Зарада од туризма у 2016. години 1,042 милијарде евра

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Србија је прошле године од туризма зарадила милијарду и 42 милиона евра, изјавио је данас премијер Александар Вучић. Србија је тако прошле године од туризма зарадила 200 милиона евра више од Црне Горе, рекао је… »

Кубуровић: Одвојити право од политичке пропаганде

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Подношење захтева за ревизију тужбе за геноцид вољом једног човека, а не институције БиХ, покреће питање легитимности тог захтева, изјавила је данас министарка правде Нела Кубуровић и истакла да ће се Србија… »

О парламентарним изборима до понедељка

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Одлука о одржавању парламентарних избора биће донета током викенда, најкасније до понедељка, рекао је премијер Александар Вучић. "Одлука ће бити донета најкасније до понедељка", рекао је Вучић новинарима на… »

Стигла писма инвеститора заинтересованих за ПКБ

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Писма о заинтересованости за приватизацију Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ) доставило је осам инвеститора из Србије и света, саопштило је данас Министарство привреде Србије. Наведено је да су за ПКБ… »

Ирачке снаге заузеле аеородром у Мосулу

РТВ 23.02.2017
БАГДАД - Ирачки снаге заузеле су данас аеродром у Мосулу, неколико сати након отпочињања велике офанзиве против Исламске државе која контролише западни део тог града, јавила је ирачка државна телевизија. "Снаге за брзо… »

Суђење за убиство Ћурувије одложено за април

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије у Специјалном суду у Београду данас је због техничких проблема одложено за 4. април. Рочишта су заказана и за 5. и 6. април. Данас је требало да сведочи… »

Шарчевић: Нови закони о образовању за месец дана

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић најавио је данас да ће за месец дана бити објављен пакет закона који треба да реформишу образовање. Шарчевић је на округлом столу… »

Пријава потраживања девизне штедње положене у СФРЈ

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Министарство финансија позвало је држављане бивших република СФРЈ и држављане Србије да пријаве потраживања по основу старе девизне штедње положене до априла 1992. године у банкама са седиштем на територији… »