Извор: Србија данас/Економија архива вести 23.02.2017

Комшије муку муче: Све више незапослених у Хрватској

Србија данас 23.02.2017
Већ четврти месец заредом незапосленост расте на месечном нивоу. Стопа регистроване незапослености у Хрватској је порасла у јануару 2017. године на 15,4 одсто са децембарских 14,8 процената. То је четврти месец заредом да… »

По обећању из кампање: Трамп прави план опоравка индустрије

Србија данас 23.02.2017
Обрушио се на претходне "невероватно лоше" трговинске споразуме. Председник САД Доналд Трамп позвао је данас неке од најистакнутијих директора америчких корпорација у Белу кућу обавестивши их да намерава да их укључи у… »

Миодраг Костић: Много незапослених, а нигде стручњака!

Србија данас 23.02.2017
Председник и власник МК групе Миодраг Костић изјавио је да, иако у Србији има 5.000 незапослених агронома, нема стручњака из те области. Он каже да нема стручњака какви су потребни његовој компанији, која се бави и… »

За наше ђаке 12 жутих школских аутобуса: Погледајте како ће изгледати (фото)

Србија данас 23.02.2017
Аутобуси ће имати безбедносне појасеве, уочљиву жуту боју, биће посебно означени, а имаће и ротацију. Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас у ГСП „Београд” потписивању уговора о набавци 12 нових… »

Вучић се нада директној авионској линији са Кином: Били бисмо на коњу

Србија данас 23.02.2017
Чека се одобрење кинеског председника Си Ђинпинга. Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се нада добрим вестима о отварању директне авионске линије са Кином, што би, рекао је, допринело још већем и убрзанијем… »

Меркел: Немачки буџетски суфицит није тако велики

Србија данас 23.02.2017
Канцеларка је најавила да ће Влада додатно повећати потрошњу у одбрамбеном сектору. Немачки буџетски суфицит није тако велики као што се чини, а простор за фискални маневар савезне владе је прилично ограничен, изјавила… »

Вучић отворио сајам туризма: Србија је све више атрактивнија за стране туристе (фото)

Србија данас 23.02.2017
Србија је прошле године од туризма зарадила милијарду и 42 милиона евра. Премијер Србије Александар Вучић отворио је данас 39. Међународни сајам туризма на коме се, до 26. фебруара, представља 1.100 излагача из 56 земаља… »

Пуно посла, а мало пара: Ево колико зарађују порно глумци

Србија данас 23.02.2017
Водећи агент у порно индустрији открива ценовник за глумце. Иако конзументи порнографских садржаја у њима уживају, ретко кад помисле на то како је реч само о монтираном, унапред припремљеном и извештаченом послу - који се… »

Вучић на штанду Ер Србије: Компанија од огромног значаја за националну привреду

Србија данас 23.02.2017
Број путника у авиосаобраћају порастао за 1,6 милиона. Премијер Србије Александар Вучић посетио је данас штанд Ер Србије на Сајму туризма и поручио је да је тај авиопревозник од огромног значаја за националну привреду и да… »

Акција даривања градских пијаца се наставља: Грађани, сви на Бањицу по поклон!

Србија данас 23.02.2017
На овај начин се негује однос произвођача и купца. ЈКП "Градске пијаце" са задовољством обавештавају своје купце који воле београдске пијаце да је акција даривања поклон цегера и даље у току. У суботу, 25.02.2017. године у… »