Извор: Глас Америке архива вести 05.03.2017

Почео свекинески народни конгрес

Глас Америке 05.03.2017
Хиљаде делегата из свих крајева Кине окупиле су се у Пекингу поводом годишње седнице парламента -свекинеског народног конгреса, који је данас почео у Великом холу народа. Премијер Ли Кећанг рекао је делегатима да Кина жели… »

Трамп тражи конгресну истрагу наводног прислушкивања

Глас Америке 05.03.2017
Амерички председник Доналд Трамп захтевао је да конгресни одбори за обавештајну делатност истраже да лл је администрација председника Барака Обаме злоупотребила своју истражну моћ у недељама пред новембарске председничке… »

Сензори откривају емоције кућних љубимаца

Глас Америке 05.03.2017
Многи власници паса и мачака мисле да знају како се њиховио љубимци осећају. Можда су у праву, али би убудуће огрлица или капутић, опремљени сензорим могли да им дају још подробније информације о томе како се осећају… »

Ирачке снаге у новом напредовању ка старом центру Мосула

Глас Америке 05.03.2017
Ирачке снаге, које подржавају САД, у недељу су започеле ново напредовањке ка старом центру града Мосул, кога држе снаге Исламске државе, на западној обали реке Тигар, саопштио је портпарол ирачке војске. Ирачеке снаге се… »

Апликација проналази "зелене" површине у загађеним градовима

Глас Америке 05.03.2017
С обзиром да је превоз на електрични погон још у развојној фази, многе светске метрополе боре се са загађењем ваздуха, углавном од издувних гасова. Стручњаци кажу да је за сада најбоља тактика избегавати најзагеђније… »

Да ли терапија тестостероном помаже при старењу?

Глас Америке 05.03.2017
Како људи старе, њихове кости могу да буду све тање, меморија може да попусти, а нивои хормона опадају и веће су шансе од добијања срчаних обољења. Амерички Национални институти за здравље спровели су студију како би… »

"Горка жетва" - трагедија која је заташкавана деценијама

Глас Америке 05.03.2017
“Горка жетва” је историјска драма у којој се љубавна прича развија у сред катаклизмичних дешавања Холодомора, односно Гладомора – вештачки створене глади у Украјини у којој су умрли милиони људи 1930-их година, када… »

Мобилна револуција мења живот у свим крајевима света

Глас Америке 05.03.2017
Свет се тренутно налази у сред мобилне револуције која обећава да ће из корена променити како живимо, тврде експерти из технолошког сектора. Најновији изуми представљени су протекле недеље на Конгресу мобилног света у… »

Медији: Трамп потписује нову забрану путовања у понедељак

Глас Америке 05.03.2017
Председник Доналд Трамп, како се очекује, потписаће у понедељак нову уредбу о имиграцији и путовању у Сједињене Државе, након што је савезни суд блокирао претходни такав покушај администрације, јављају медији у САД… »