Извор: Политика/Политика архива вести 28.03.2017

Николић путује у Кину, постаје почасни грађанин Пекинга

Политика 28.03.2017
Председник Србије Томислав Николић боравиће у четвртак и петак, 30. и 31. марта, у званичној посети Кини, где ће се састати са кинеским колегом, као највишим званичницима, а биће и проглашен за почасног грађанина града… »

Вучић: Не гласају жене за лепоту, већ за одговорност...

Политика 28.03.2017
Председник СНС и председнички кандидат Александар Вучић разговарао је данас са грађанкама у спортском центру „Шумице” и изразио уверење да у будућности бити још већи број марљивих жена у власти. „Жене много боље… »

Из дуалног образовања у војну и цивилну авијацију

Политика 28.03.2017
Од следеће школске године ђаци војних профила Ваздухопловне академије практична знања стицаће у јединицама и установама Војске Србије, а ученицима цивилних смерова праксу ће омогућити „Јат техника”, „Ер Србија” и… »

Суд за злочине ОВК усвојио Статут, оптужнице након потврде

Политика 28.03.2017
Специјални суд за злочине ОВК усвојио је Правилник о поступку и доказима (Статут) и проследио га на потврду косовском Уставном суду који у року од 30 дана треба да утврди да ли је Правилник у складу са косовским уставом… »

Дојче веле: Београд и после избора наставља политику балансирања

Политика 28.03.2017
КЕЛН - Русија у Србији поседује велики симболички капитал и енергетски интерес, али Београд ће наставити политику балансирања, која више одговара Бриселу, оцењују аналитичари за Дојче веле (ДВ) и истичу да председнички… »

Тимови познатих личности у председничкој кампањи

Политика 28.03.2017
Глумци, спортисти, певачи, академици и професори на­сту­па­ју као плеј­меј­ке­ри у председничкој трци: Ву­чић их је оку­пио у свом ти­му 650, Јан­ко­вић ви­ше од 100, док Об­ра­до­ви­ћа по­др­жа­ва 60… »

Нисам као Тито

Политика 28.03.2017
Верујем да ћу у другом кругу имати снаге да окупим људе око једне антисистемске идеје. То што сам републиканац не значи да је на месту да ме пореде са Јосипом Брозом Титом, из много разлога, истиче председнички кандидат Лука… »

Вучић не иде на Космет, митинг у Лепосавићу ће бити одржан

Политика 28.03.2017
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће сутра отпутивати на Косово и Метохију, јер не прихвата уцењивања из Приштине. „Не долази у обзир таква врста притиска и циркус какав је правила Приштина”, рекао је… »

Јеремић: Не стидим се националних осећања

Политика 28.03.2017
Председнички кандидат Вук Јеремић изјавио је данас да као председник Србије намерава да се ангажује и у унутрашњој и у спољној политици, уз оцену да кад дође на власт садашња владајућа коалиција неће више бити на… »

Јанковић: Бројати гласове на КиМ

Политика 28.03.2017
Изборни штаб председничког кандидата Саше Јанковића и даље тражи да се избори 2. априла на Косову и Метохији одрже по истим законским правилима која важе за остатак Србије, те да се гласови броје на КиМ. На конференцији за… »