Извор: Спутник/Политика архива вести 28.03.2017

Тачи: Покушаћу да убедим Србе да гласају за војску

Спутник 28.03.2017
Косовски председник Хашим Тачи изјавио је данас да ће радити на томе да убеди Србе да гласају за формирање косовске војске упркос налозима које, како тврди, добијају из Београда да то не учине, преноси данас приштински канал… »

Америчка војска увлачи Мила у НАТО — Трамп сече!

Спутник 28.03.2017
До краја недеље требало би да буде изгласан Протокол о пријему Црне Горе у НАТО и послат америчком председнику који може да га потпише, да стави вето на њега или да га одложи. Највероватнија је ратификација. Зашто… »

Јеремић: Исправити неправду према ратним ветеранима

Спутник 28.03.2017
Председнички кандидат Вук Јеремић изјавио је да је популација ветерана и ратних војних инвалида у нормалним земљама на сваки начин повлашћена и да тако мора бити и у Србији, као и да би као председник иницирао закон који би… »

Не идем на КиМ, не долазе у обзир притисци и циркус Приштине

Спутник 28.03.2017
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће сутра отпутовати на Косово и Метохију, јер не прихвата уцењивања из Приштине. „Не долазе у обзир таква врста притиска и такав циркус какве је правила Приштина“, рекао… »

Јанковић: Војска Србије не сме да буде алат у рукама политике

Спутник 28.03.2017
Председнички кандидат Саша Јанковић изјавио је да држава, безбедност и Војска Србије не смеју да буду алат у рукама политичара, већ да морају да остану искључиво у служби свих грађана Србије. У саопштењу је наведено да… »

У Норвешкој хладно, ал′ срећа већа него на Балкану

Спутник 28.03.2017
Субјективни осећај добробити произилази из тога шта очекујете у сопственој земљи, па се у оним земљама где јавни интерес и јавно добро нису у првом плану сви осећају незадовољно. Новија истраживања сугеришу да ниво… »

Ђорђевић: С Русијом договорена испорука и тенкова и борбених возила

Спутник 28.03.2017
Србија ће имати једну модерну флоту авиона која ће моћи да у потпуности чува наше небо и да буде гарант безбедности свим нашим грађанима, изјавио је данас министар одбране Зоран Ђорђевић додајући да је, поред тога… »

Николић почасни грађанин Пекинга

Спутник 28.03.2017
Председник Србије Томислав Николић боравиће у четвртак и петак, 30. и 31. марта, у званичној посети Кини, где ће се састати са кинеским колегом, као и највишим званичницима, а биће и проглашен за почасног грађанина… »

Стаматовић позива опозиционе кандидате на договор

Спутник 28.03.2017
Председнички кандидат Милан Стаматовић позвао је противкандидате из опозиције на хитан састанак због, како тврди, постојања бројних примера нерегуларности које прете да угрозе легитимитет, али и легалитет изборног процеса. У… »

Вучића наљутило помињање Шредера у негативном контексту

Спутник 28.03.2017
Премијер Александар Вучић оштро је реаговао на критике због тога што је довео бившег канцелара Герхарда Шредера у Београд 24. марта. На примедбу дугогодишњег новинара и уредника Јакше Шћекића што је на годишњицу… »