Извор: Вести онлине/Политика архива вести 10.04.2017

Мекејн: Србија је сила помирења у региону

Вести онлине 10.04.2017
"Србија игра виталну улогу као "сила помирења" и главна привреда у региону", истакао је у Београду сенатор Џон Мекејн. Мекејн је на конференцији за новинаре са премијером Александром Вучиц́ем изразио задовољство што је… »

МУП истражује снимак који је запалио друштвене мреже: Ево покушаја да се свргне Вучић! (ВИДЕО)

Вести онлине 10.04.2017
На друштвеним мрежама се појавио снимак на коме се види како непознати људи пресавијају и убацују заокружене гласачке листиће са именом председничког кандидата Александра Вучића. Да ли је ово круцијалан доказ да је ипак… »

"Вучић може да укине опозицију, али не и грађане"

Вести онлине 10.04.2017
Некадашњи председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић каже да није изненађен студентским протестима, јер се још од 2012. године у политички систем непрекидно упумпава агресија која ствара огромне… »

Завршен 8. дан протеста: Усаглашени захтеви - Смена Вучића, фер и слободни избори (ВИДЕО)

Вести онлине 10.04.2017
У Београду је и осми дан заредом одржан протест грађана, а они су изнели и нове захтеве. Протест је трајао око три сата, а учесници су прошли већ устаљеном трасом преко Теразија, Трга Републике, Таковске улице ка згради… »

Коха: Док Срби не прихвате косовске симболе, нема формирања ЗСО-а

Вести онлине 10.04.2017
Косовска влада је одлучила да Нацрт Статута о Заједници српских општина неће бити завршен док четири општине са српском већином не почну да користе косовске симболе на документима. То пише приштински лист Коха. Лист… »

Фриден: Србија да буде стрпљива, боље бити у ЕУ, него...

Вести онлине 10.04.2017
Бивши професор Менсфилд колеџа у Оксфорду Мајкл Фриден поручио је Србији и осталим земљама западног Балкана да буду стрпљиве на европском путу и да је боље бити у Европској унији, иако је у кризи. - ЕУ јесте у кризи, али се… »

"Њујорк Тајмс": Срби клизе у аутократију

Вести онлине 10.04.2017
Уређивачки колегијум угледног "Њујорк Тајмса" у броју од 9. априла објавио је коментар о стању у Србији после председничких избора и, иако констатују убедљиву победу премијера Александра Вучића, напомињу да је земља… »

"Вучиц́ показао да је ЕУ стратешки циљ"

Вести онлине 10.04.2017
Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан оцењује да је изабрани председник и премијер Србије Александар Вучиц́ као шеф Владе вец́ јасно показао да је европски пут његов стратешки циљ. Хан је… »