Извор: РТС/Политика архива вести 22.04.2017

Шутановац и Јанковић – лидерство и партнерство

РТС 22.04.2017
Председник Демократске странке Драган Шутановац поручио је да ће та странка бити "лидер промена", а Саша Јанковић, којег су демократе подржале на председничким изборима, најавио стратешко партнерство са том странком… »

"Марш за науку" – за боље услове за научнике

РТС 22.04.2017
Истраживачи и научни радници придружили су се протестом испред зграде САНУ "Маршу за науку", какав је данас одржан у више стотина градова широм планете. У свету се тим протестима захтевају бољи услови рада и већа… »

Сутра избори у једном граду и четири општине

РТС 22.04.2017
Локални избори за одборнике Скупштине града Зајечара и скупштина општина Врбас, Оџаци, Ковин и Косјерић, биће одржани сутра. У Ковину и Косјерићу избори су редовни, док су избори у Зајечару, Врбасу и Оџацима ванредни… »

Дан сећања на жртве Холокауста

РТС 22.04.2017
На комеморативној свечаности на Старом сајмишту у Београду обележен је Дан сећања на жртве Холокауста и геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима за време Другог светског рата. На спомен-комплекс венце су, осим породица… »

ДСС: Представник ДСС-а у РИК-у гласао мимо одлуке странке

РТС 22.04.2017
Представник Демократске странке Србије у проширеном саставу Републичке изборне комисије гласао је мимо одлуке страначких органа и због повреде страначке дисциплине биће санкционисан, саопштио је в. д. председника ДСС Милош… »

Изгорео аутомобил кандидату за одборника у Оџацима

РТС 22.04.2017
Одборник са листе Демократске странке у Оџацима Мирослав Илић каже да му је у дворишту породичне куће запаљен аутомобил. У полицији истичу да, за сада, нема елемената кривичног дела и да се аутомобил "самозапалио"… »

Поповић Ивковић: Јанковић опседнут Небојшом Стефановићем

РТС 22.04.2017
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Биљана Поповић Ивковић саопштила је да бивши преседнички кандидат Саша Јанковић треба да се определи да ли жели сарадњу с полицијом или само жели да критикује… »

ЛСВ осудио изјаву Едија Раме

РТС 22.04.2017
Лига социјалдемократа Војводине осудила је изјаву албанског премијера Едија Раме да би у будућности Албанија и Косово могли да се уједине у заједничку државу истичући да је будућност југоистока Европе у сарадњи и… »

ДЈБ: Пинк и Тањуг кажњени по тужби Саше Радуловића

РТС 22.04.2017
Виши суд у Београду усвојио је тужбе које је Саша Радуловић поднео против ТВ "Пинк" и новинске агенције "Тањуг", саопштио је његов покрет ДЈБ. У саопштењу се наводи да је, по првостепеним пресудама, суд утврдио да су Пинк… »

Додик и Вучић сутра у Доњој Градини

РТС 22.04.2017
У Доњој Градини ће сутра бити обележена годишњица страдања Срба у логору Јасеновац, а како је најавио председник РС Милорад Додик, комеморацији ће, уз њега, присуствовати и премијер Србије Александар Вучић. "Важно је да… »