Извор: Н1 Инфо/Балкан архива вести 06.05.2017

Убијен градоначелник места Боговиње у Македонији

Н1 Инфо 06.05.2017
Градоначелника Општине Боговиње у северозападној Македонији Хазбија Идризија убио је бивши радник те општине, јавили су локални медији. Телевизија Алсат М је објавила да је Идризи убијен након расправе са бившим запосленим у… »

Грабар Китаровић: Време да Хрватска и Србија "подвуку црту"

Н1 Инфо 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић поручила је да Хрватска жели да гради добросуседске односе са Србијом и жели да јој помогне да што пре уђе у ЕУ. Она је истакла да при томе ниједна држава не треба "глумити… »

У Србији променљиво облачно са сунчаним интервалима

Н1 Инфо 06.05.2017
У Србији ће данас бити променљиво облачно у већем делу са сунчаним интервалима. Само ујутро и пре подне у Банату, на истоку и југоистоку Србије понегде ће бити краткотрајне кише или пљуска, саопштио је Републички… »

Мост Пленковићу: Одлагањем гласања кршите Устав

Н1 Инфо 06.05.2017
Мост упозорио премијера Хрватске Андреја Пленковића да одуговлачењем постављења нових министара крши Устав Хрватске с озбиљним последицама по државу и друштво, уз оцену да одуговлачењем настоји да избегне негативне… »

Више хиљада људи обележило годишњицу Битке на Неретви

Н1 Инфо 06.05.2017
Више хиљада људи окупило се у херцеговачком градићу Јабланица, како би обележили 74 године од велике Битке на Неретви, у којој су удружене немачке, италијанске, усташке и четничке снаге безуспешно покушале да униште… »

Траже да се Тито избаци из имена Трга у Загребу

Н1 Инфо 06.05.2017
Иницијатива "Круг за трг" организовала је протесте на Тргу маршала Тита, испред Хрватског народног позоришта у Загребу, са захтевом да се име Јосипа Броза Тита избаци из имена Трга. Иницијатива је у свом захтеву навела да траже… »

Амир Зукић ТВ новинар године у БиХ

Н1 Инфо 06.05.2017
Директор Н1 центра Сарајево и уредник емисије Прессинг, Амир Зукић, проглашен је ТВ новинаром године за 2016. у избору Друштва новинара БиХ. Награде су додељиване у пет категорија: Писани медији, ТВ новинарство, Радијско… »

Иванов: Европска унија пада на испиту по питању Македоније

Н1 Инфо 06.05.2017
Председник Македоније Ђорђе Иванов изјавио је у Истанбулу како Европска унија пада на испиту по питању Македоније. "Док ЕУ, с једне стране, промовише људска права, заштиту властитог идентитета и друга права, та правила за… »