Извор: РТС/Балкан архива вести 06.05.2017

Убијен градоначелник општине Боговиње у Македонији

РТС 06.05.2017
Градоначелника општине Боговиње у северозападној Македонији Хазбија Идризија убио је данас бивши радник те општине, јавили су локални медији. Телевизија Алсат М је објавила да је Хазбија Идризи убијен након расправе са… »

Грабар Китаровић: Много ће воде протећи Дунавом до пријатељства са Србијом

РТС 06.05.2017
Хрватска жели са Србијом да гради сарадњу у духу добросуседских односа и да јој помаже да што пре уђе у ЕУ, поручила је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић. Колинда Грабар Китаровић је изјавила да ће још много… »

Иванов у Турској, Скопље чека одлуку

РТС 06.05.2017
Иако су протести свакодневни, на скопским улицама је мирно. Чека се одлука председника државе Ђорђа Иванова, који тренутно борави у Турској – да ли ће лидеру опозиције Зорану Заеву поверити мандат за састав нове владе… »

Загреб, демонстранти траже да се име Тита избаци из имена трга

РТС 06.05.2017
Иницијатива "Круг за трг" организовала је протесте на Тргу маршала Тита, испред Хрватског народног казалишта у Загребу, са захтевом да се има Јосипа Броза Тита избаци из имена Трга. Према проценама полиције на скупу је било око… »

Пленковић не сме да избаци Хасанбеговића јер губи већину?

РТС 06.05.2017
Премијер хрватске владе Андреј Пленковић изјавио је, поводом одлуке бившег министра културе и посланика ХДЗ-а Златка Хасанбеговића да се нађе на Листи групе бирача за загребачку Градску скупштину чији је носилац независна… »

Пуповац за РТС: Избором председника Сабора превазиђена криза

РТС 06.05.2017
Хрватска влада ће бити реконструисана, министри који недостају биће попуњени, ако буде потребно реконструкција ће бити обимнија од минималног неопходног броја, каже председник СДСС-а Милорад Пуповац. Председник СДСС-а Милорад… »

Званичан позив Џаферију да посети Албанију

РТС 06.05.2017
Председник парламента Алабаније Иљир Мета упутио је званичан позив члану водеће странке Албанаца у Македонији ДУИ Таљату Џаферију да у својству председника македонског Собрања посети Албанију. Како преноси АТА, Мета је… »

Орбан тражи Тимермансову оставку

РТС 06.05.2017
Мађарска је затражила оставку потпредседника Европске комисије Франса Тимерманса због његове изјаве да је анимозитет мађарског премијера Виктора Орбана према милијардеру Џорџу Соросу вођен антисемитизмом. Мађарско… »