Извор: Спутник/Балкан архива вести 06.05.2017

Странка Албанаца: Да се расветле мотиви убиства Идризија

Спутник 06.05.2017
Водећа странка Албанаца у Македонији, Демократска унија за интеграцију, саопштила је да тражи од надлежних институција да расветле мотиве убиства градоначелника Боговиња Хазбија Идризија. Ова партија истиче да убиство… »

Џафери ће водити седнице Собрања и на албанском?

Спутник 06.05.2017
Странка бившег македонског премијера Николе Груевског ВМРО-ДПМНЕ тврди да је у Македонији „почела реализација ’тиранске платформе‘“ и да „пристижу фактуре за антидржавно и издајничко понашање СДСМ-а и њиховог… »

Китаровићева честитала Вујановићу, али на лажном профилу на Твитеру

Спутник 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић је са свог службеног налога на Твитеру упутила честитку црногорском председнику Филипу Вујановићу поводом уласка у НАТО, али је честитку упутила на лажни профил на Твитеру. Врло… »

У Македонију с КиМ ушло 800 наоружаних ветерана ОВК

Спутник 06.05.2017
Српске службе безбедности откриле су да је око 800 наоружаних ветерана озлоглашене ОВК са Косова и Метохије ушло на територију Македоније. Овај маневар извршен је у два наврата, а према оперативним подацима, албански… »

Председник албанског парламента позвао Џаферија у посету

Спутник 06.05.2017
Председавајући албанског парламента Иљир Мета данас је упутио званичан позив члану водеће странке Албанаца у Македонији ДУИ Таљату Џаферију да у својству председавајућег македонског Собрања посети Албанију. Како преноси… »