Извор: Вести онлине/Балкан архива вести 06.05.2017

Македонија: Убијен албански градоначелник општине Боговиње

Вести онлине 06.05.2017
Градоначелника Општине Боговиње у северозападној Македонији Хазбија Идризија убио је бивши радник те општине, јавили су локални медији. Телевизија "Алсат М" објавила је да је Идризи убијен после расправе са бившим запосленим… »

Колинда: Време је да Хрвати и Срби подвуку црту

Вести онлине 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је "да је одбрана Вуковара зауставила поход четника и тзв. ЈНА у Хрватску у намери да се створи Велика Србија". Она је додала да прошлост не може да се заборави, али да не… »

Почела "Тиранска платформа": Први корак - озваничити албански

Вести онлине 06.05.2017
Странка бившег македонског премијера Николе Груевског ВМРО-ДПМНЕ тврди да је у Македонији "почела реализација Тиранске платформе". Он је додао да "пристижу фактуре за антидржавно и издајничко понашање СДСМ и њиховог… »

ВМРО-ДПМНЕ: Македонци преварени, прогласили нас Србима

Вести онлине 06.05.2017
ВМРО-ДПМНЕ је саопштио да се етнички Македонци осећају преварено и издано од стране СДСМ која жели да формира владајућу коалицију засновану на "Тиранској платформи", док је лидер СДСМ-а Зоран Заев недавно, како се наводи… »

Испала: Колинда честитала Филипу Вујановићу улазак у НАТО, а онда је уследио занимљив позив...

Вести онлине 06.05.2017
Колинда Грабар Китаровић још једном се избламирала, овог пута на друштвеним мрежама. Наиме, она као велики поборник прозападне политике решила је да честита Црној Гори улазак у НАТО. А како то да уради другачије, него на… »

Мост Пленковићу: Одлагањем гласања кршите Устав

Вести онлине 06.05.2017
Странка Мост је у суботу упозорила хрватског премијера Андреја Пленковића да одуговлачењем постављења нових министара крши Устав Хрватске с озбиљним последицама по државу и друштво. Такође, оцењују да одуговлачењем… »

Догађа се немогуће: Србин постаје потпредседник хрватске владе?!

Вести онлине 06.05.2017
"Хрватска влада ће бити реконструисана, министри који недостају биће попуњени, ако буде потребно реконструкција ће бити обимнија од минималног неопходног броја", каже председник СДСС-а Милорад Пуповац. Председник СДСС-а… »

Турски агенти преплавили БиХ

Вести онлине 06.05.2017
Безбедносне структуре у Републици Српској бележе појачану активност турских обавештајних служби у БиХ, пише "Еуроблиц". Извори листа наводе да су безбедњаци у Републици Српској утврдили све веће присуство турских… »

Раскид тројног пакта с Немачком (6): Тајна вечера у двору

Вести онлине 06.05.2017
После састанка кнеза Павла и патријарха Гаврила Дожића, исте вечери, 20. марта 1941, одржана је драматична седница владе, на којој су тројица министара, Срђан Будисављевић, Бранко Чубриловић и Михаило Константиновић… »

Владика Григорије забио нож у леђа Додику

Вести онлине 06.05.2017
Дугогодишњи најбољи пријатељи, председник Републике Српске Милорад Додик и владика захумско-херцеговачки Григорије, отишли су на супротне стране и опасно заратили, а све због Америке, сазнаје "Ало!". Према сазнањима листа… »