Извор: Нишке вести/Региони архива вести 23.05.2017

Код “Наиса” ухваћен човек који је покушао да прокријумчари мигранте

Нишке вести 23.05.2017
Током ноћи, око 3:30 у близини наплатне рампе “Наис” полиција је заусавила возило марке пасат у и у њему пронашла 10 илегалних миграната. “У возилу којим је управљао Ф.М. је било осам миграната из Авганистана, један из… »

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА, ОЗАКОЊЕЊЕ И ПРОЈЕКТОВАЊЕ – С.С. ПРОЈЕКТ ГРОУП

Нишке вести 23.05.2017
Делатност бироа је превасходно израда техничке документације за легализацију и озакоњење постојећих и изградњу нових објеката високоградње као и пројеката за уређење ентеријера, како стамбених тако и пословних објекте. –… »

Младић пао са зграде у Нишу

Нишке вести 23.05.2017
У Хитној помои кажу да су младића, по доласку на лице места, затекли без свести, али да је дисао и давао знаке живота. „Он је након тога пребачен у Ургентни центар“, кажу у Хитној. Према речима очевидаца, реч је о… »

Комунална полиција стаје на пут продаји „на црно“ на Тврђавској пијаци

Нишке вести 23.05.2017
Будући да се продаја на велико врши само на Кванташкој пијаци, ванпијачни продавци који своју робу покушавају да продају поред градских тржница, сада ће активно бити контролисани, нарочито поред Тврђаве. Комуналној… »

Не зна се где ће завршити богата збирка Галерије „Србија“

Нишке вести 23.05.2017
Галерија савремене ликовне уметности (ГСЛУ) је у понедељак, 22. маја добила упозорење Управе за имовину града Ниша да до 1. јуна напусти галеријски простор “Србија”, те да има мање од седам дана да исели сав фонд који… »

На бесплатне студије само профили потребни држави?

Нишке вести 23.05.2017
Након доношења новог Закона о образовању, факултети ће на бесплатне студије уписивати само оно што државу интересује, изјавио је у Нишу министар просвете Младен Шарчевић. Он је на трибини у Ректорату Универзитета… »

Културно – историјска блага Ниша ускоро доступна посетиоцима?

Нишке вести 23.05.2017
Од недовољно истражене виле са октогоном која се налази на Градском пољу, преко неистражених делова Тврђаве па све до непроцењиво вредних мозаика и рушевина на Медијани… Град Ниш лежи на готово неистраженом културно… »

Малишани из „Чаролије“ улепшали Ноћ музеја и финале Бум феста

Нишке вести 23.05.2017
Хор „Чаролија“ има пуне руке посла последњих дана. Финале Бум феста и Народна библиотека Стеван Сремац у Ноћи музеја не би били исти да све присутне, са сцене нису поздравили распевани малишани из овог дечијег хора… »

На „Наиссус Фест“-у и ди-џејеви из Немачке и Београда

Нишке вести 23.05.2017
Фестивал се ове године одржава по седми пут, а према најавама организатора, очекује се преко 4000 посетилаца. “Овај “Наиссус” ће бити прави визуелно-сценски спектакл јер спремамо продукцију каква до сада није била на… »

Награда „Бранко Миљковић“ овогодишњем „принцу поезије“ биће додељена у Градској кући

Нишке вести 23.05.2017
Лауерату награде за књигу поезије из 2016. београдском песнику Марјану Чакаревићу награда ће бити уручена у Градској кући од 18 сати. Овогодишњи лауреат до сада издао 5 књига поезије, а наградом “Бранко Миљковић”… »