Извор: Вести онлине/Култура архива вести 15.06.2017

Мира Фурлан открила зашто се никада неће вратити у Хрватску

Вести онлине 15.06.2017
Мира Фурлан ће поново играти у хрватском позоришту због улоге у представи "Касандра", према истоименом роману немачке књижевнице Кристе Волф, а за тамошње медије проговорила је из свог калифорнијског дома у којем живи… »

Шири се прича о Милунки Савић

Вести онлине 15.06.2017
У Српском културном друштву у Дибендорфу, код Цириха, недавно је монодраму "Милунка" извела Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта из Београда. - Представом "Милунка" вратили смо се у историју, и у тешка… »

Марина "одлетела" са чела Бисера

Вести онлине 15.06.2017
Од полетарца и чеда Културно-уметничког друштва Бисери, Марина Никодијевић је нарасла до изванредне председнице, а на тој позицији је високо и далеко полетела. Управо због тог високо и далеко, јер је по професији стјуардеса… »

Негујмо српски језик: Ршумовић два дана у амбасади

Вести онлине 15.06.2017
Амбасада Републике Србије у Берну, у сарадњи са Министарством културе и информисања и у договору са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, иницирала спровођење акције Негујмо српски језик. Први догађај у оквиру… »

Ансамбл Србија у Дортмунду: Заиграли, па ношње заменили дресовима

Вести онлине 15.06.2017
Фудбалски клуб Борусија већ пету годину организује јединствени фестивал Наша лопта повезује свет, на којем учествују и удружења странаца и који је из године у годину све масовнији. Тако је било и недавно у оквиру комплекса… »

Руски ансамбл "Александров" стиже у Београд

Вести онлине 15.06.2017
Академски ансамбл песама и игара руске армије "Александров" гостоваће у Београду 10. новембра, најавили су организатори. Концерт ће бити одржан у Великој дворани Центра Сава. Богата историја овог ансамбла тесно је испреплетена… »