Извор: Ал Јазеера/Балкан архива вести 16.07.2017

У Хрватској гори од Истре до Далмације, драматично у Црној Гори

Ал Јазеера 16.07.2017
Гашење пожара на неколико мјеста уз јадранску обалу отежава бура, ситуација у Црној Гори оцијењена алармантном. На више локација на јадранској обали у Хрватској избили су пожари, а због јаке буре ватра је запријетила… »

Инзко: Застрашивање повратника је неприхватљиво

Ал Јазеера 16.07.2017
Комеморације невиним жртвама ратних злочина никад се не смију користити за распиривање мржње, каже високи представник. Високи прдставник за БиХ Валентин Инзко подсјећа да је право на повратак гарантирано Дејтонским… »

Вучић: Зар је Маттису 'Олуја' величанствен подухват?

Ал Јазеера 16.07.2017
О Олуји се учи у америчким војним школама као добро припремљеној и изведеној војној операцији, изјавио је Маттис. Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у Васхингтону да му је "ужасно жао" због изјаве америчког… »

Човић: БиХ је недјељива, нећете дочекати распад

Ал Јазеера 16.07.2017
'Задатак ми је промијенити Изборни закон и изборе одржати првог викенда у листопаду наредне године', рекао је Човић. Дан уочи преузимања предсједања Предсједништва Босне и Херцеговине, Драган Човић је поручио како је… »

Могхерини: Врата ЕУ-а су отворена за Балкан

Ал Јазеера 16.07.2017
Дијалог Европске уније и Русије кључан је у суочавању са свим великим кризама данашњег свијета. На самиту Западног Балкана у Трсту послата је "јасна порука" да су врата Европске уније отворена за Балкан и да се наставља пут… »