Извор: Ал Јазеера/Друштво архива вести 16.07.2017

Шире се теорије завјере док сарин убија Сиријце

Ал Јазеера 16.07.2017
Прича новинара Сеимоура Херсха је теорија завјере која тврди да је смрт у Кхан Схеикоуну посљедица напада на Ал-Каиду. Организација за забрану хемијског оружја (ОПЦВ) је 29. јуна објавила опширан извјештај којим потврђује да… »

Граница на Дунаву: Не треба нам полиција, већ да се зна ко је газда

Ал Јазеера 16.07.2017
Спорна граница између Хрватске и Србије на Дунаву још је 'на чекању', али инцидената нема. Шаренградска ада једна је од најспорнијих точака на неријешеном дијелу границе између Србије и Хрватске, дуге 326 километара, од… »

Жртве не смију бити сведене на бројеве

Ал Јазеера 16.07.2017
Многи од нас признат ће да су током рата и послије, изманипулирани, јер се у наше име чинило нешто за шта нисмо питани. У причи и расправама о дешавањима у посљедњем балканском рату, некако увијек на маргини остану… »

Диже ли се од Балтика до Јадрана зид између истока и запада

Ал Јазеера 16.07.2017
Иницијатива три мора окупља 12 ЕУ држава, окупљених око Пољске и Хрватске, у циљу прометног, енергетског и економског повезивања. Ако ништа друго, „Иницијатива трију мора“ као неформални савез бивших комунистичких… »

Између разума и Конзума

Ал Јазеера 16.07.2017
Некако је баш чудно да хрватске власти, које се куну у слободно тржиште, протекционистичким мјерама штите посрнули Тодорићев Конзум. Томислав Толушић, министар пољопривреде у Влади Републике Хрватске, обрушио се из… »

Хисторија Либана у једној згради: Хотел Палмира

Ал Јазеера 16.07.2017
Овај хотел је реликт који свједочи локалним, регионалним и глобалним догађајима већ готово 150 година. Пише: Индиа Стоугхтон Баалбек, Либан – Већ више од 140 година, током два свјетска рата и грађанског рата који је… »

Сан ултрадесничара и Русије: 'Балкански православни савез'

Ал Јазеера 16.07.2017
Соња Бисерко каже да веома агресивно понашање Русије у неким земљама Балкана говори да су такви пројекти могући. Формирање " балканског православног савеза" ствар је политичке фантастике десничара, каже филозоф религије… »

По Додику, Хрвати боље чувају српске интересе од Срба

Ал Јазеера 16.07.2017
Изетбеговић је у процјепу између учвршћивања властите позиције те парирања Додику и Човићу. Састанак делегација Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика и Хрватске демократске заједнице БиХ (ХДЗ БиХ)… »