Извор: БизЛифе/Економија архива вести 16.07.2017

Хамонд: Британија ће платити обавезе према ЕУ

БизЛифе 16.07.2017
Фото: сцреенсхот Британски министар финансија Филип Хамонд изјавио је да ће његова земља исплатити дугове Европској унији и признао да у британској влади има подела око иступања из Уније. Није саопштен износ финансијске… »

Разбијен велики шверц коњског меса, 65 ухапшених

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Пиксабаи Европска полиција служба Еуропол саопштила да је открила велику мрежу шверца коњског меса после истраге спроведене у Шпанији и додала да је осам земаља било укључено док је организатор ухапшен у Белгији… »

Радници Гоше почињу да „гладују“

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Пиксабаи Председник Штрајкачког одбора фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке Милан Вујичић изјавио је да ће, са још неколико колега, од понедељка почети штрајк глађу. „Даље морамо да кренемо. Ево… »

Подршка Трампу најмања до сада

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Бета_АП/Алекс Брандон Подршка америчком председнику Доналду Трампу, након шест месеци на челу највеће светске силе, пала је на рекордно ниских 36 посто, показало је заједничко испитивање јавног мнијења Вашингтон… »

Договор подигао цену малине за 10 до 20 динара

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Пиксабаи Произвођачи малина договорили су са откупљивачима да се садашња аконтна цена малине са 120-140 динара по килограму подигне за 10 до 20 динара, изјавио је председник Асоцијације малинара Добривоје Радовић… »

„Власник“ афера, следи му и затвор, а и даље седи у директорској фотељи

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Пиксабаи Зоран Дробњак, директор ЈП Путеви Србије важи за најдуговечнијег директора једног јавног предузећа у Србији, иако га прати низ афера, а најскорија је пресуда којом је осуђен на годину дана затвора. Прати га низ… »

Запловио брод који сам себе снабдева енергијом (фото)

БизЛифе 16.07.2017
Фото: Енерги обсервер Брод који сам себе снабдева енергијом, кренуо је из Париза на шестогодишње путовање око света, а пројектанти се надају да ће то бити модел за будућа пловила без емисије штетних гасова. Брод… »