Извор: Дневник/Војводина архива вести 16.07.2017

Све више грађана код дерматолога због меланома

Дневник 16.07.2017
“У дерматолошким амбулантама Дома здравља „Нови Сад” повећан је број пацијената који се јављају на превентивне прегледе младежа, када немају тегоба или ако примете промене на постојећим младежима “ казала је… »

Далматински шмек се примио у панонској вароши

Дневник 16.07.2017
СОМБОР: Познато је да се најбоље приче и анегдоте могу чути у кафанама, а у Сомбору се не може заобићи „Далматински подрум“, једна од најстаријих кафана у вароши. Постоји од 1952. када је носила назив „Барба и… »

Светски омладински хор одушевио препуну Синагогу

Дневник 16.07.2017
Музички спектакл који је у суботу вече приредило 56 младих певача, заједно с два диригента – Золтаном Подом из Мађарске и Кеном Вакијом из Кеније – одушевио је препуно гледалиште у новосадској Синагоги. Концерт се… »

Црвени аларм за усеве

Дневник 16.07.2017
ЗРЕЊАНИН: Због суше, црвени метео аларм за усеве у средњем Банату одавно је упаљен, а временска прогноза за наредних десетак дана не обећава ништа бољу ситуацију. Ратари са стрепњом и надом гледају у небо, а пољопривредни… »

Матичар: Трећа срећа за Вуковце

Дневник 16.07.2017
Близанци: Марина и Невена – Јулке Дракулић и Мирка Цвејића, Дуња и Сара – Маријане Дуганиић и Александра Проданића, Милица и Лазар – Божице Ивановић и Милана Сибинског, Дорина и Даниел – Викторие и Оливера Салме… »

„Чистоћа“ односи баштенски отпад

Дневник 16.07.2017
Екипе „Чистоће“ у понедељак ће односити баштенски отпад из Будисаве, Шангаја, Степановићева, Кисача, са Сателита и Банатића (по позиву). Каћане то очекује у уторак, а у среду (19. јула) у Руменки, на Сајлову… »

Електротехничка школа ускоро у новом светлу

Дневник 16.07.2017
Радови на јавном осветљењу око Електротехничке школе „Михајло Пупин” и декоративном осветљењу фасаде те зграде увелико су у току. Очекивани крај радова је 31. јула, након чега следи програмирање и пуштање у рад до… »

Волонтери из света чувају рит и Дворску Башту у Сремским Карловцима

Дневник 16.07.2017
Међународни волонтерски кампови “Сачувајмо рит” и “Арборетум”, у организацији Покрета горана Војводине, почињу данас у Сремским Карловцима и трајаће до краја јула. Учесници кампа “Сачувајмо рит” радиће у… »

Ми­ле Ми­ћо Де­сни­ца, са­мо­у­ки ства­ра­лац у др­ве­ту

Дневник 16.07.2017
Ми­ле Ми­ћо Де­сни­ца жи­ви у срем­ском ме­сту Бу­ко­вац, где је ње­га и ње­го­ву по­ро­ди­цу до­нео ви­хор ра­та у Бо­сни и Хер­це­го­ви­ни, а из­бе­гли су из јед­ног се­ла код Мар­тин Бро­да… »

Бачкопаланачки риболовци из Дунава ваде сомове од 35 кила

Дневник 16.07.2017
Када је 5. јула у Дунаву код Бачке Паланке Бојан Краљ ухватио сома тешког 35,4 килограма то је био овогодишњи рекорд спортских пецароша на овом делу обале велике реке, али после пар дана, тачније 13. јула; Горан Мандић… »