Извор: Политика/Друштво архива вести 16.07.2017

Бранкица Јанковић: Закони добри, побољшати примену

Политика 16.07.2017
Када је реч о спречавању насиља у породици, законодавни оквир у Србији је добар, али треба радити на његовој имплементацији, сматра повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Гостујући данас у дневнику… »

Стефановић: Из Србије 49 људи отишло да се бори за ИСИС

Политика 16.07.2017
Министар моли возаче за стрпљење на границама. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је из Србије 49 људи отишло да се бори на страни Исламске државе. „Неки су погинули, неки су још увек тамо. Није… »

Срби, Матис и Хрвати

Политика 16.07.2017
Ко то у САД проучава „Олују“ као пример војне акције? На Вест Поинту сигурно не. Но, свакако је проучавају пензионисани генерали из компаније МПРИ. Срби и Хрвати обожавају ратне митове. Знате оно о томе да су Дража… »

Вук Вучковић – најмлађи шампион Косидбе на Рајцу

Политика 16.07.2017
Рајац – Осамнаестогодишњи Вук Вучковић из Прељине код Чачка победник је овогодишње 45. „Косидбе на Рајцу”, традиционалне привредно-туристичке манифестације којом се на планини код Љига симболично обележава крај… »

Хајдучка планина над зеленом реком

Политика 16.07.2017
Масив Таре, једно од најбогатијих шумских подручја Европе, уздиже се над кањоном Дрине који је међу најлепшима на континенту. – Овај национални парк би могао да се нађе на Унесковој листи светског природног блага. Давно… »

Висока температура, али и олује праћене градом

Политика 16.07.2017
До средине августа углавном топло и суво, с температуром изнад вишегодишњег просека, а средином друге декаде августа од 33 до 37 степени. Између 24. и 26. јула, као и почетком и средином прве и друге декаде августа пролазна… »

Насмејани Тарзан и сладолед живота

Политика 16.07.2017
Добио Цига 20 евра на лутрији, купио гајбу пива, однео је у картон насеље, отвара редом флаше и нуди комшије који радо прихватају част и облизују се. Гледа он, гледа па не издржа: – Где сте били кад сам био нико? Али то је… »

Привидан утисак о бројности Албанаца

Политика 16.07.2017
„Политика”, као ретко поуздан, озбиљан и информативан лист, не само у Србији него и шире, објавила је чланак Марка В. Милошевића „Велика Албанија час анатомије”. Аутор је изнео своје мишљење о укупном броју… »