Извор: РТС/Балкан архива вести 16.07.2017

Бошковић: Нећемо у рат ни против Срба ни против Албанаца

РТС 16.07.2017
Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић истиче да његова земља своје војнике неће упућивати у рат ни против Срба, ни против Албанаца на Косову, већ ће их ангажовати само у контексту промоције, очувања и јачања… »

Инцко: Додик застрашује повратнике

РТС 16.07.2017
Високи представник за БиХ Валентин Инцко, поводом недавне изјаве председника Републике Српске Милорада Додика о "окупацији" Дрине, рекао је да је право на повратак гарантовано Дејтонским споразумом и да је застрашивање… »

Саниран квар на водоводној цеви у Бечићима

РТС 16.07.2017
Екипе Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на Бечићкој плажи и вода је пуштена у систем. На плажи у Бечићима дошло је до пуцања спојнице две цеви Регионалног водовода, а велика количина воде однела је… »

Утопио се у Албанији спасавајући девојке

РТС 16.07.2017
Младић из Сребреника, недалеко од Тузле, утопио се на плажи у Валони, на југу Албаније, покушавајући да спасе две девојке, објавио је "Дневни аваз". Несрећа се догодила у суботу, када је Бењамин Ферати (24) покушао да спасе… »

Пељешачки мост, хладан туш за хрватски сан

РТС 16.07.2017
Док парламент БиХ тражи да се зауставе све активности у вези са изградњом Пељешачког моста, саговорници "Дојче велеа" уверавају да су ти захтеви мотивисани искључиво унутрашњополитичким разлозима. И баш кад се чинило… »

Пожари букте у Херцеговини, Далмацији и Црној Гори

РТС 16.07.2017
Пожари у Херцеговачко-неретванском кантону, на Подвележју, Пологу и Чврсници не јењавају. Пожар који је плануо изнад мостарског насеља Лука ношен северним ветром ширио се према југу, изнад насеља Текија, према Опинама… »

Букти пожар изнад Сутомора, ватрогасци одбранили куће и цркву

РТС 16.07.2017
Велики пожар захватио је након 18 часова борову шуму на Голом брду изнад Сутомора, али су ватрогасци успели да ставе ватру под контролу. У гашењу учествује више од 50 ватрогасаца са преко 20 возила. На магистралном путу од… »

Човић: Односи са суседима треба да буду много бољи

РТС 16.07.2017
Председник ХДЗ-а БиХ и хрватски члан Председништва Драган Човић изјавио је да је сигуран да ће председник Србије Александар Вучић бити један од првих који ће званично посетити Босну и Херцеговину. Драган Човић наводи да… »

Груевски тражи додатно обезбеђење јер добија претње

РТС 16.07.2017
Бивши премијер Македоније и лидер највеће опозиционе партије Никола Груевски затражио је додатно полицијско обезбеђење, јер се не осећа безбедно, пренели су локални медији. Груевски је почетком овог месеца затражио додатно… »

Јака бура у Хрватској, проблеми с глисерима, педалинама, кајацима...

РТС 16.07.2017
На хрватском приморју овог викенда се догодило неколико незгода узрокованих невременом на мору. Код Сплита је спасено 16 људи с педалина, код Лошиња двоје Французи у кајаку, на отвореном мору породице са четворо деце, преноси… »