Извор: РТС/Наука & Технологија архива вести 16.07.2017

Брод који се сам снабдева горивом кренуо на пут око света

РТС 16.07.2017
На путовање дуго шест година из Париза је кренуо брод који сам себе снабдева енергијом. Пројектанти се надају да ће то бити модел за будућа пловила без емисије штетних гасова. „Посматрач енергије“ (Енерги Обсервер)… »

Кнез Михаило и медијски рат

РТС 16.07.2017
Љубомир Ненадовић (син Проте Матеје) у Београду је од 1850. године штампао и уређивао лист „Шумадинка“. Србијом је тада владао кнез Александар Карађорђевић, његова супруга била је Персида Ненадовић, блиска рођака… »

Племићка храна коју може да приушти свака сиротињска трпеза

РТС 16.07.2017
Један од критеријума славе јесте да име знане особе постане општепозната ствар. Они који претендују на славу вероватно желе да се уз вечну славу имена везује и њихов лик. То, међутим, није увек случај. Титуларни назив Џона… »

Естонија оснива прву амбасаду података у свету

РТС 16.07.2017
Тиме што планира да отворити прву на свету виртуелну амбасаду података у Луксембургу почетком следеће године Естонија је направила још један корак напред у глобалном технолошком оквиру. У бази података која ће бити под… »

Ердоган: И дронови понекад падају

РТС 16.07.2017
Дрон са камером срушио се рано јутрос док је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган држао говор пред више хиљада људи на церемонији испред турског парламента којом је обележена годишњица неуспелог војног удара. Седам… »