Извор: СЕЕбиз архива вести 16.07.2017

Стефановић: Ухапшено 360 особа због дроге, оружја, изнуда

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је данас да је у опсежној полицијској акцији која је оперативно трајала више месеци у 27 општина и градова ухапшено 360 особа због разних кривичних дела… »

Кнежевић: Сваки дан штрајка у Фиату увећава штету за све нас

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је да су представници Штрајкачког одбора крагујевачког "Фиата" вратили све што им је "стављено на сто" као опција, и изразио бојазан да би компанија "Фиат Цхрислер… »

Вучић о "умрлици": Жив сам, здрав и добре воље

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - На Твиттеру је објављена наводна "умрлица" председника Србије Александра Вучића, али је у међувремену уклоњена са налога на којем је била постављена. Вучић је на то реаговао да је не само жив и здрав, већ и… »

Ју Јонг: Профит Железаре биће већи од 20 милиона евра

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је Ју Јонг, председник ХеСтеел Групе, која је власник српске челичане. Челник ХеСтеела, који је управо… »

Штрајкачки одбор Фиата: Влада води преговоре путем медија

СЕЕбиз 16.07.2017
КРАГУЈЕВАЦ - Председник Штајкачког одбора у "Фиату" Зоран Марковић каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фиата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана… »

Потпора Трумпу пала на рекордно ниских 36 посто

СЕЕбиз 16.07.2017
ВАСХИНГТОН - Потпора америчком предсједнику Доналду Трумпу, након шест мјесеци на челу највеће свјетске силе, пала је на рекордно ниских 36 посто, показало је најновије заједничко испитивање јавног мнијења Васхингтон Поста… »

Свјетска тржишта: Индекси порасли, Фед неће журити с повећањем камата

СЕЕбиз 16.07.2017
ЛОНДОН – На свјетским су бурзама прошлога тједна цијене дионица порасле, при чему су на Валл Стреету досегнуле рекордне разине, што се захваљује очекивањима да америчка средишња банка неће журити са затезањем… »

АФП: Битка Русије и Запада за гасне коридоре на Балкану

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - Запад и Русија се надмећу за контролу над транспортом природног гаса на подручју Балкана, у склопу настојања де реализују своје геополитичке агенде у том региону, оцењује француска агенција "Франце пресс". Иако… »

Иницијатива за оснивање Закладе др.сц. Марко Веселица

СЕЕбиз 16.07.2017
ЗАГРЕБ - Покренуто је оснивање Закладе др. сц. Марко Веселица којој ће циљ бити стипендирање даровитих студената слабијег имовинског стања, као и очување успомене на истакнутога борца за хрватску слободу, економиста и… »

Подгорица види шансу у биогориву

СЕЕбиз 16.07.2017
ПОДГОРИЦА - Електрична енергија из биогаса, соларна електрана на крову депоније, ЛЕД расвјета, неки су од енергетских пројеката које је Подгорица ставила у приоритетне, казали су из Главног града. Неки од њих, како додају, као… »