Извор: СЕЕбиз/Економија архива вести 16.07.2017

Ју Јонг: Профит Железаре биће већи од 20 милиона евра

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је Ју Јонг, председник ХеСтеел Групе, која је власник српске челичане. Челник ХеСтеела, који је управо… »

Штрајкачки одбор Фиата: Влада води преговоре путем медија

СЕЕбиз 16.07.2017
КРАГУЈЕВАЦ - Председник Штајкачког одбора у "Фиату" Зоран Марковић каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фиата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана… »

Свјетска тржишта: Индекси порасли, Фед неће журити с повећањем камата

СЕЕбиз 16.07.2017
ЛОНДОН – На свјетским су бурзама прошлога тједна цијене дионица порасле, при чему су на Валл Стреету досегнуле рекордне разине, што се захваљује очекивањима да америчка средишња банка неће журити са затезањем… »

Иницијатива за оснивање Закладе др.сц. Марко Веселица

СЕЕбиз 16.07.2017
ЗАГРЕБ - Покренуто је оснивање Закладе др. сц. Марко Веселица којој ће циљ бити стипендирање даровитих студената слабијег имовинског стања, као и очување успомене на истакнутога борца за хрватску слободу, економиста и… »

Подгорица види шансу у биогориву

СЕЕбиз 16.07.2017
ПОДГОРИЦА - Електрична енергија из биогаса, соларна електрана на крову депоније, ЛЕД расвјета, неки су од енергетских пројеката које је Подгорица ставила у приоритетне, казали су из Главног града. Неки од њих, како додају, као… »

Дубровник: Заштитари на улазу на плажу Бање одузимају храну и пиће

СЕЕбиз 16.07.2017
ДУБРОВНИК - Локалним становницима је због навале туриста све теже до мора. Драстичан примјер стиже из Дубровника, гдје грађани не могу без проблема на најпознатију плажу Бање. Концесионар је поставио заштитаре који… »

Творница уља Геа опет понуђена на продају

СЕЕбиз 16.07.2017
ЉУБЉАНА - Конзорциј дионичара Творнице уља Геа из словенске Бистрице поново је понудио на продају више од 60 посто дионица ове компаније. Готово половина овог удјела (26,9 посто) припада трима компанијама КД Гроуп, а у… »

СоундЦлоуд: Откази дали тек привремени предах

СЕЕбиз 16.07.2017
НЕВ ИОРК - Њемачка стреаминг платформа СоундЦлоуд већ дуго се бори с великим финанцијским потешкоћама, што је недавно кулминирало одлуком да се проведе процес реконструкције који укључује отпуштање 40% запосленика или… »

Рекордне цијене маслаца у Еуропи

СЕЕбиз 16.07.2017
ЛОНДОН - Неуобичајен феномен, да у цијелом свијету маслац достиже рекордне цијене, прва је у травњу примијетила Организација за храну и пољопривреду (ФАО). Тиме се почела одмотавати прича коју посљедње вријеме врте… »