Извор: Слободна Европа архива вести 16.07.2017

Стефановић: Велика акција полиције, ухапшено 360 особа

Слободна Европа 16.07.2017
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у недељу на конференцији за новинаре да је због више киривичних дела полиција ухапсила 360 особа, а против још 202 особе поднете су кривичне пријаве. Стефановић… »

Црној Гора: Због пожара евакуација на два места, код Тивта стање алармантно

Слободна Европа 16.07.2017
У Црној Гори, на Луштици и ка Бигову, у току је евакуација дела становништва због пожара који се разбуктао и брзо се шири ношен јаким северним ветром, потврдиле су локалне службе заштите. Гори више од стотину хиљада… »

Вучић: У САД разговори о односима Београд-Приштина и Србија-Русија

Слободна Европа 16.07.2017
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у недељу да ће на састанку са званичницима САД у Вашингтону током дводневне посете разговарати о односу Београда и Приштине, и о односима Србије с Русијом. "Из најава видим да… »

Инцко: Додик застрашује повратнике и крши Дејтонски споразум

Слободна Европа 16.07.2017
Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је право избеглица на повратак гарантовано Дејтонским споразумом, а да је застрашивање повратника неприхватљиво и противно Дејтону. "Комеморације невиним жртвама ратних… »

Министарство одбране Србије: Умро повређени радник из фабрике у Лучанима

Слободна Европа 16.07.2017
Радник М.И. (55), који је пре два дана тешко повређен у пожару технолошког отпада у фабрици "Милан Благојевић-наменска" у Лучанима, умро је у недељу у Војномедицинској академији у Београду, саопштило је Мнистарство одбране… »

Груевски тражи додатно обезбеђење јер добија претње

Слободна Европа 16.07.2017
Бивши премијер Македоније и лидер највеће опозиционе партије Никола Груевски затражио је додатно полицијско обезбеђење, јер се не осећа безбедно, пренели су у недељу локални медији. а преноси Бета. Груевски је почетком… »

Стефановић о убиствима жена у Центрима за социјални рад: Полиција поступала по закону

Слободна Европа 16.07.2017
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је у недељу да су, према истрази убистава две жене и једног детета у београдским центрима за социјални рад, полицијски службеници поступали у складу с правилима… »

Ердоган: Ако парламент затражи, вратићу смртну казну

Слободна Европа 16.07.2017
Преседник Турске Реџеп Тајип Ердоган најавио је да ће, уколико национални парламент поднесе захтев за увођење смртне казне то одобрити без оклевања. Ердоган је протекле ноћи, у обраћању нацији испред Парламента поводом… »

Хамонд: Велика Британија ће ЕУ платити шта дугује

Слободна Европа 16.07.2017
Британски министар финансија Филип Хамонд изјавио је у недељу да ће његова земља исплатити дугове Европској унији (ЕУ) и признао да у британској влади има поделе око иступања из Уније. Није саопштен износ финансијске обавезе… »

Досад највећи број бх. организација у програму Креативна Еуропа

Слободна Европа 16.07.2017
Шест организација из Босне и Херцеговине на овогодишњем конкурсу добило је средства од Креативне Еуропе, програма Еуропске комисије за подршку пројеката из области културе и аудиовизуалног сектора. Овај програм финанцира 60… »