Извор: Политика/Друштво архива вести 23.07.2017

Убице су пожњеле живот

Политика 23.07.2017
Обележена осамнаестогодишњица масакра жетелаца у селу Старо Грацко. Старо Грацко – Исти је бол на лицу Љубице Живић, мајке која је на жетви, пре осамнаест година, изгубила два сина, иста је самртна тишина и мирис… »

Министри Вулин и Стефановић посетили повређене на ВМА

Политика 23.07.2017
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин, посетили су на Војномедицинској академији двојицу тешко повређених ватрогасца у пожару у фабрици на… »

Лончар затражио информације о здравственом стању девојчице

Политика 23.07.2017
Одмах по сазнању да се 16-годишња Д.П. обратила јавности указујући на проблем свог здравственог стања и потребе за даљим лечењем, министар здравља у Влади Србије др Златибор Лончар реаговао је и затражио информације о… »

Ђорђевић обишао децу у одмаралишту у Баошићима

Политика 23.07.2017
БАОШИЋ - Црвени крст Србије и овога лета у Дечијем одмаралишту „Криста Ђорђевић” у Баошићима на Црногорском приморју организује боравак деце, коју је данас обишао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална… »

Кустурица: Поновно уједињење Крима и Русије природан процес

Политика 23.07.2017
ЈАЛТА – Редитељ Емир Кустурица изјавио је данас да је поновно уједињење Крима са Русијом „природан, органски процес” и позвао грађане Крима да развијају своје полуострво као „део велике Русије”, уместо што чекају… »

Шест „мигова-29” фарбају шест месеци

Политика 23.07.2017
Ако обећани авиони из Русије не стигну у септембру и одмах не уђу у ремонт, следеће године Србија више неће имати ловачку авијацију. Како је кренуло не бих се зачудио да у ове вреле дане у новинама осване и вест да Србија… »

Историја српских Јевреја кроз новинске ступце

Политика 23.07.2017
На изложби „Листање времена”, у Народној библиотеци Србије, јавности је први пут представљена периодика коју су Јевреји објављивали на овом поднебљу у претходних 130 година. „Боже, чувај краља и милу нам Краљевину… »

Под крилима орла крсташа

Политика 23.07.2017
Плодна планина, како су је називали Римљани, није само најстарија заштићена природна ризница у Србији, већ и културно-историјска целина од националног значаја. – Прво је била острво у Медитеранском, затим у Панонском мору… »

Педеруси, мичите своје одвратне пипке што даље од „Политике”

Политика 23.07.2017
Инсект педерус-педерус напада Србију, чим покушате да га се отарасите, баца отров на вас. Ево, биће два месеца како је „Курир” престао да буде новине (дневни лист) по свим основама. Свет (не новосадски „Свет” чији ме… »

Лепе вести и ружни коментари

Политика 23.07.2017
Како је постало правило да чак и на лепе приче и позитивне текстове одмах реагујемо негативно? Није увек све црно, није све реклама, не крије се иза сваког текста завера... Текстове у нашим новинама пишемо због читалаца и… »