Извор: Ал Јазеера архива вести 09.08.2017

Дрљача: Немогуће повећати све пензије у ФБиХ за 10 посто

Ал Јазеера 09.08.2017
Нема довољно новца у буџету, а дио клириншког дуга бит ће усмјерен на стабилизацију пензионог фонда. Повећање свих пензија у Федерацији Босне и Херцеговине за десет посто и измјене важећег Закона о пензијско-инвалидском… »

Талибани на сјеверу Афганистана ослободили 235 талаца

Ал Јазеера 09.08.2017
Заробљени цивили ослобођени су након посредовања локалних старјешина, али непознат број људи још је у заробљеништву. Талибани су у нестабилној покрајини Сар-е Пул, на сјеверу Афганистана након посредовања старјешина у… »

Ухапшен мушкарац након напада на војнике у Паризу

Ал Јазеера 09.08.2017
Тужилаштво за борбу против тероризма истражује зашто се аутомобил залетио међу војнике, ранивши шестеро. Полиција је ухапсила мушкарца на аутоцести сјеверно од Париза у склопу истраге о возачу који се аутомобилом залетио… »

Двије школе

Ал Јазеера 09.08.2017
Позната Травничка гимназија подијељена је након рата у Босни и Херцеговини. Једино што повезује те двије школе јесте малоногометни турнир. Двије школе Трајање: 52' Режисер и сценарист: Срђан Шаренац Директор фотографије… »

ХРВ: Депортације Палестинаца попут ратног злочина

Ал Јазеера 09.08.2017
Израелско одузимање боравишне дозволе хиљадама Палестинаца у Источном Јерусалему указује да постоје двострука мјерила. Организација Хуман Ригхтс Ватцх (ХРВ) каже да израелско одузимање боравишне дозволе хиљадама… »

Трансродне особе у војсци туже Трумпа

Ал Јазеера 09.08.2017
Амерички предсједник најавио је да ће трансродним особама забранити служење војске. Пет трансродних жена у војсци Сједињених Америчких Држава тужиле су предсједника Доналда Трумпа и Пентагон због Трумпове недавне најаве… »

Када дођу свиње

Ал Јазеера 09.08.2017
Медији и политика увукли су се у Драгославину породичну интиму, о чему она промишља с хумором и чврстином. Сваки гест, од јутра, када се пробуди, до мрака, за њу је чин одговорности с којим почиње промјену свијета. Када… »

Србија: Више од 100.000 људи на боловању за пола године

Ал Јазеера 09.08.2017
Највећи број боловања отворен је у марту 2017. године. Више од 100.000 људи је било на боловању за пола године у Србији, а као разлог за оправдано одсуство са посла најчешће се наводе трудноћа, рађање и бабиње, затим… »

Вучић спреман за компромис на Косову

Ал Јазеера 09.08.2017
Предсједник Србије казао да је важно да са 'Албанцима имамо добре односе и да их уредимо једном за свагда'. Ако направимо осовину мира и стабилности на линији „сјевер-југ“ на Западном Балкану, између два највећа народа… »

Видео: Блиски сусрет 'Краљице Елизабете' и 'Георге Бусха'

Ал Јазеера 09.08.2017
Највећи ратни брод и носач авиона 'Краљица Елизабета' крајем јуна је први пут испловио из бродоградилишта Роситх на истоку Шкотске. Извор: [Роиал Нави/ИоуТубе] Уочи првог пристанка у луку Портсмоутх, брод "Краљица… »