Извор: Дојче веле архива вести 09.08.2017

ЕУ жели да посредује у трговинском спору

Дојче веле 09.08.2017
Да ли Хрватска повећањем такси за фитосанитарну контролу воћа и поврћа крши споразуме о стабилизацији и придруживању ЕУ и земаља Западног Балкана? ЕУ разматра то питање и позива стране у спору на уздржаност. Портпарол… »

Истрага о нападу на војнике

Дојче веле 09.08.2017
Антитерористички одсек париског тужилаштва отворио је истрагу о нападу на војнике у близини Париза. Истрага се води за „покушај убиства овлашћених лица и могуће везе с неким терористичким и криминалним удруживањем“… »

Непоуздана контрола хране у ЕУ

Дојче веле 09.08.2017
Усред врелог лета, у време када се у Холандији муче да саставе нову владу, а у Немачкој траје изборна кампања, скандал са јајима износи на видело све више нових чињеница. И питања…. Скандал са јајима контаминираним… »

„Радикали у души“ и „опозиција без политике“

Дојче веле 09.08.2017
Какав је то дијалог о Косову и има ли у Србији дијалога уопште? Какви су односи са ЕУ? Може ли опозиција да победи Вучића? О томе за ДВ дебатују народни посланици Мариника Тепић (Нова) и Владимир Ђукановић (СНС). ДВ… »

Лажи које штите режим у Београду

Дојче веле 09.08.2017
Немачка штампа пише о лошој ситуацији „глајхшалтованих“ медија у Србији на примеру последњих убистава испред центара за социјални рад у Београду. А ту је и текст о „реклами“ за УЧК на асфалту једне немачке… »

Више новца за Бундесвер?

Дојче веле 09.08.2017
Хоће ли издаци за армију Савезне Републике Немачке ускоро да се битно повећају? СПД сматра да је тај план гротескан. Око буџета за одбрану развио се спор који се претворио у једноу од важних тема предизборне кампање… »

Дрска политика Трампове администрације

Дојче веле 09.08.2017
Потраге Трампове владе за илегалним мигрантима стварају климу страха. А захтеви Вашингтона да у томе учествују и локалне власти су дрски и угрожавају права градова и општина у САД, сматра Михаел Книге. Да, улазак и боравак у… »

Добар полицајац се не мери центиметрима

Дојче веле 09.08.2017
Суд у Немачкој морао је да потврди једној девојци да она ипак може да ступи у полицију. Наиме, захтев да припадник полиције има одређену телесну висину у ствари је дискриминација ниских особа. Није лако кад је неко низак. Није… »

Тражи се чувар планета

Дојче веле 09.08.2017
Већ и назив радног места зачепиће уста свима и изазвати чежњив поглед особа супротног пола: „Планетари Протецтион Оффицер“. А ту је напомена у огласу НАСА који је побудио пажњу у свету: „Могућа су честа… »

Ал Џазира је природни партнер Израела

Дојче веле 09.08.2017
Израел намерава да Ал Џазири одузме лиценцу на својој територији. Та земља се тако приближава ауторитарним режимима у региону, сматра Керстен Книп. И не само то, Израел поткопава глас слободе. Саудијска Арабија, Уједињени… »