Извор: РТС/Балкан архива вести 09.08.2017

Пожари код Сплита и на Брачу

РТС 09.08.2017
У Клису и Солину код Сплита поново је букнуо пожар који гасе три канадера и два ертрактора, а ватра се у једном тренутку приближила кућама, па су због тога ватрогасци извлачили људе из кућа. Ватра гори и на острву Брач… »

Нови потрес погодио Ријеку

РТС 09.08.2017
Током поподнева дошло је до новог подрхтавања тла код Ријеке, јавља Индекс.хр. Претходно у 13.37 то подручје погодио је нови земљотрес магнитуде 3,9 јединица Рихтерове скале. Читатаоцо Индекса јавили су да је око 17.30 сати… »

Снажна експлозија у Подгорици, нема жртава

РТС 09.08.2017
Експлозивна направа велике разорне моћи експлодирала је јутрос око три сата у пословној згради која се налази у близини Храма Христовог васкрсења у Подгорици, јавља РТЦГ. Жртава није било, али је причињена велика материјална… »

Кривична пријава против Томпсона?

РТС 09.08.2017
Хрватски проусташки кантаутор Марко Перковић Томпсон и ове године ће добити прекршајну пријаву јер је током прославе годишњице "Олује" у Слуњу, 5. августа, пре почетка извођења песме "Чавоглаве" са бине узвикнуо законом… »

Блокиран рад македонског парламента, Џафери позвао обезеђење

РТС 09.08.2017
Посланици најутицајније опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, блокирали су данас рад македонског парламента, након што је председник Таљат Џафери ускратио право посланику те странке Антонију… »

Слабији потреси на Кварнеру

РТС 09.08.2017
Подручје Кварнера тресло се целу ноћ. Према подацима Евромедитеранског сеизмолошког центра, након земљотреса јачине 3,7 јединица Рихтера, који је погодио ријечко подручје нешто пре 23 часа осетио се и низ нешто слабијих… »

Иво Јосиповић изазвао удес у центру Загреба

РТС 09.08.2017
Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић ударио је својим аутомобилом у Палмотићевој улици у Загребу у паркирани теренац. Повређених у саобраћајној незгоди није било. Теренац је био паркиран на обележеном месту за паркинг… »

Фена: Посланици у БиХ зарађују хиљаде евра варањем државе

РТС 09.08.2017
Кроз примање различитих додатака, посланици у БиХ развили су систем варања државе и тако на сумњив начин присвојили на хиљаде евра, објавио је сарајевски Центар за истраживачко новинарство. За то нико никада није… »

Из Зете извучена 31 топовска граната и две авио-бомбе

РТС 09.08.2017
Рониоци црногорског Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова извукли су 31 топовску гранату и две авио-бомбе из реке Зете. Реч је о топовским гранатама и бомбама из Другог светског рата које су… »

Халкидики, држављани Србије ухапшени због сумње да су крали аутомобиле

РТС 09.08.2017
Грчка полиција ухапсила је двоје држављана Србије осумњичених за крађу неколико луксузних аутомобила на Халкидикију, преносе грчки медији. Ухапшени су жена (24) и мушкарац (33) за које се наводи да су били "језгро" групе… »