Извор: РТС/Друштво архива вести 09.08.2017

Временска прогноза – 10. август

РТС 09.08.2017
Сунчано и веома топло. На југу Баната, у Подунављу и Поморављу ујутро и пре подне повремено и јак, југоисточни и источни. Најнижа температура од 16 до 25 , највиша од 36 до 40 степени.… »

Прве казне родитељима који су одбили да вакцинишу децу

РТС 09.08.2017
У Београду су изречене три, а у Крагујевцу једна казна родитељима који нису вакцинисали децу. Обухват вакцинацијом посебно је опао за ММР вакцину. Вакцинација је у Србији обавезна по закону о Заштити становништва од заразних… »

Аутистичном дечаку није било дозвољено да уђе у авион

РТС 09.08.2017
Дечаку с аутизмом, једанаестогодишњем Виду Антићу, није било дозвољено да се у недељу, 6. августа, укрца у авион компаније "Ер Србија" до Тивта, "да не би узнемирио остале путнике", тврди његов отац, историчар Чедомир… »

Шабић покренуо поступак надзора због уписа података у Централни регистар

РТС 09.08.2017
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић сапштио је да је покренуо поступак надозора над спровођењем Закона о заштити података о личности у министарствима државне управе и… »

Паник тастери у центрима за социјални рад и домовима здравља

РТС 09.08.2017
Координационо тело за родну равноправност обезбедило је паник тастере за 60 Центара за социјални рад и здравствених установа. Саветница потпредседнице владе Бранка Драшковић је о њиховој подели и примени разговарала с… »

Лекари могу да пријаве насиље онлајн

РТС 09.08.2017
На интернет страници Лекарске коморе Србије, лекари који су током обављања посла изложени вербалном или физичком насиљу, од данас то могу пријавити путем онлајн пријаве. Комора је у саопштењу навела да је увела онлајн… »

Херојима са Кошара споменице, ордени или медаље

РТС 09.08.2017
Држава жели да захвали херојима Кошара, па би учесници битке за ту караулу требало да добију једно од највиших признања – споменице. Разматра се могућност да сви који су учествовали у великим биткама на Косову и Метохији… »

Додатно разумевање за децу са аутизмом

РТС 09.08.2017
После одлуке "Ер Србије" да једанаестогодишњем аутистичном дечаку не дозволи улазак у авион, реаговала је повереница за заштиту равноправности. Истиче да је дискриминација на основу здравственог стања Уставом и законом… »

Теретњаци на Батровцима чекају сат времена

РТС 09.08.2017
Према последњим подацима Управе граничне полиције РС, на граничним прелазима за путничка возила нема дужих задржавања од 30 минута. Теретна возила на Батровцима чекају око сат времена. Потребан опрез на деоницама на којима… »

У случају туче затвореника држава плаћа одштету претученом

РТС 09.08.2017
У случају туче затвореника у којој неки од њих претрпи повреду или телесно оштећење, одговорност за накнаду штете повређеном сноси држава, закључак је Врховног касационог суда (ВКС). Овај став ВКС објавио је у случају… »