Извор: РТС/Економија архива вести 09.08.2017

Загреб повлачи спорни пропис у петак?

РТС 09.08.2017
Спорни правилник Министарства пољопривреде Хрватске којим се шири списак воћа и поврћа које мора да прође фитосанитарни надзор на граници ако долази из трећих земаља, повлачи се у петак, незванично сазнаје РТЛ. Тај… »

Министарство пољопривреде: Србија не увози јаја из Холандије

РТС 09.08.2017
Србија није увозила јаја из Холандије, тако да грађани на морају да брину, речено је агенцији "Бета" у Министарству пољопривреде Србије. Холандске власти објавиле су крајем јула да су затвориле фарме након што су у јајима… »

Вулин: Прави тренутак за улагање у одбрамбену индустрију

РТС 09.08.2017
Министар одбране Александар Вулин каже да је светско тржиште веома заинтересовано за производе наше одбрамбене индустрије и да је сада прави тренутак за улагање у ту област, а да "Крушик" даје велики допринос извозу наше… »

Поповић: Испунићемо обећање – стартап центар у Нишу до септембра

РТС 09.08.2017
Радови на изградњи Центра за стартапове и иновативно предузетништво у Нишу теку по плану и Центар ће бити спреман до септембра, као што је и обећано, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, који… »

Пореска управа: Од почетка године повећана наплата пореза

РТС 09.08.2017
У првих седам месеци 2017. године Пореска управа наплатила је 7,8 одсто јавних прихода више него у истом периоду претходне године, саопштила је та служба. Највећи раст наплате – 50,7 одсто – био је по основу пореза на… »

Ове године од туризма 1,2 милијарде евра

РТС 09.08.2017
Министар трговине и туризма Расим Љајић ове године очекује три милиона туриста у Србији и девизни приход од туризма од 1,2 милијарде евра. "Мислим да туризам постаје озбиљна привредна грана која доприноси економском развоју… »

Шта ће се отварањем "Икее" променити у култури живљења у Србији?

РТС 09.08.2017
После четврт века у Србију се вратила "Икеа", у десет сати отварају се врата прве робне куће. Да ли је "Икеа" више од продавнице намештаја, односно да ли ће утицати на промене у култури живљења у Србији, као што је био… »

Штале делукс

РТС 09.08.2017
Екстремно високе температуре негативно утичу и на здравље домаћих животиња. Како о кравама брину на једној од најмодернијих фарми у северној Бачкој, забележила је екипа РТС-а. На фарми Балаша у Чантавиру код Суботице… »

Климе увећале јулске рачуне за струју

РТС 09.08.2017
Прошлог месеца чак четири пута је оборен рекорд по потрошњи струје. Дневна потрошња у најврелијим данима достизала је 89 милиона киловат-сати, колико се некада троши и зими. Евидентно је да се без хлађења не може, а да… »