Извор: РТС/Забава архива вести 09.08.2017

Праисторијски крокодил добио име по Лемију из „Моторхеда“

РТС 09.08.2017
Леми Килмистер, некадашњи вођа британске хеви-метал групе „Моторхед“, од сада има и свој фосил, јер је група научника која воли музику Килмистера, преминулог 2015. године, дала име Леми примитивном праисторијском… »

Патаготитан мајорум, највећа животиња која је икада ходала Земљом

РТС 09.08.2017
Остаци шест џиновских диносауруса откривени у Аргентини 2012. године припадали су највећим живим бићима која су ходала планетом, у односу на које је тираносаурус рекс изгледао као патуљак. Са 76 тона ови биљоједи су били… »

На крузеру провели 10 дана у мраку због гусара

РТС 09.08.2017
Путници крузера „Си принцес“ који је пловио од Сиднеја до Дубаија провели су десет дана у тоталном мраку, а разлог томе био је потенцијални напад сомалских гусара у Индијском океану и Арапском мору, објављено је на… »

Колико Американаца зна где је Северна Кореја

РТС 09.08.2017
Рат речима између руководстава САД и Северне Кореје сваким даном постаје озбиљнији. Амерички председник Доналд Трамп запретио Пјонгјангу „ватром и гневом“, а Ким Џонг Ун је узвратио да ће својим нуклеарним арсеналом… »

Засвирале прве трубе у Гучи

РТС 09.08.2017
Припреме су готове, први гости већ су стигли, а и прве трубе засвирале. Званично ће 57. Сабор трубача бити отворен сутра, али провод је већ почео. На улицама у драгачевској варошици већ је живо. Доста је гостију који су… »

Црногорцу који је убио корњачу прети казна до пет година затвора

РТС 09.08.2017
Марко Марковић из Котора, који је убио морску корњачу у Столиву, могао би да добије затворску казну од шест месеци до пет година. Против њега је еколошка инспекција поднела кривичну пријаву због основане сумње да је… »

„Нишвил“, од Запе и танга до рока за симфонијски оркестар

РТС 09.08.2017
Од Запе и танга за биг бенд, до рока за симфонијски оркестар, од Бисере Велетанлић, Васила Хаџиманова и Дарка Рундека, до Пети Остин, Алфа Блондија, Тома Харела и Кенди Далфер – све то очекује публику од сутра на нишкој… »

„Белгрејд бир фест“ од 16. до 20. августа

РТС 09.08.2017
Од 16. до 20. августа на београдском Ушћу одржаће се јубиларни, 15. „Бир фест“, на којем организатори очекују рекордну посету. Уз велики избор пива и разноврсну музику, Београђани и њихови гости уживаће свакога дана… »

Пахор одлучио да препешачи Словенију

РТС 09.08.2017
Словеначки председник Борут Пахор је, у оквиру председничке кампање, кренуо на пут по Словенији током којег намерава да за седам дана препешачи читаву земљу, а крајња дестинација му је Пиран. Пахор и његов мали тим, у ком… »

Џон Бејли нови председник Америчке филмске академије

РТС 09.08.2017
Директор фотографије Џон Бејли изабран је за новог председника америчке Академије за филмску уметност и науку, која сваке године организује доделу Оскара. Одбор гувернера те организације доделио је ноћас Бејлију једногодишњи… »