Извор: РТС/Балкан архива вести 18.08.2017

Суд блокирао имовину Светозара Маровића и његове породице

РТС 18.08.2017
Виши суд у Подгорици блокирао је комплетну имовину бившег високог државног функционера Светозара Маровића и његове породице до окончања финансијске истраге о пореклу имовине функционера осуђеног за вишемилионске… »

Додик: Што пре одржати референдум у РС о НАТО-у

РТС 18.08.2017
Република Српска има консензус о неуласку БиХ у НАТО, али с обзиром на то да је сада очигледно да Босна, без воље РС, хоће да се стрпа у Алијансу, важно је да се зна шта је воља народа и зато што пре треба одржати… »

Иванцов: Инцко изврће чињенице

РТС 18.08.2017
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је да високи представник Валентин Инцко изврће чињенице када каже да одлука Уставог суда БиХ одговара ставу Управног одбора Савета за спровођење мира, да РС морају омогућити то… »

Црна Гора, младић из Србије пао у провалију

РТС 18.08.2017
Београђанин И. Ч. (30) лакше је повређен после пада у провалију код Миоске на путу Колашин -Подгорица, преносе подгоричке "Дневне новине". И. Ч. је био један од путника аутобуса "Ласта" који је стајао у колони на том делу… »

Албански медији: Хрватска изручује Морину Србији?

РТС 18.08.2017
Суд у Дубровнику потврдио је претходну одлуку да Србији изручи Албанца Исмаила Морину, званог Балиста, који је управљао дроном са заставом Велике Албаније на утакмици квалификација за европско првенство између Србије и Албаније… »

Осумњичени за везе са тероризмом враћени из Немачке у БиХ

РТС 18.08.2017
Амир и Емир Хоџић, држављани Босне и Херцеговине које је Немачка одлучила да протера због сумње да су повезани с исламистичким тероризмом, депортовани су у БиХ где су након кратког саслушања пуштени на слободу, али ће… »

Јаков Седлар шокиран извештајем Стејт департмента

РТС 18.08.2017
Аутор спорног филма "Јасеновац – истина" Јаков Седлар, који су и САД прозвале за фактографско умањивање усташких злочина, каже да је шокиран најновијим извештајем Стејт департмента о верским слободама и очекује… »

Подигнута оптужница за ратни злочин у Вишеграду

РТС 18.08.2017
Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Вука Ратковића, из Вишеграда, осумњиченог да је за време рата у БиХ на подручју тог града починио ратни злочин против цивилног становништва. Вук Ратковић (1950) је рођен у… »

Угашен пожар на Ловћену

РТС 18.08.2017
Пожар на Ловћену коначно је угашен, рекао је синоћ командир цетињских ватрогасаца Пеђа Моштрокол. Киша која је почела да пада јуче послеподне успела је да угаси велики део пожара, а ситуација је коначно стабилна… »

"Исламска заједница Црне Горе спремна да помогне повратницима са ратишта"

РТС 18.08.2017
Рифат Фејзић, реис Исламске заједнице у Црној Гори апеловао је на муслимане, повратнике с ратишта у Ираку и Сирији, да се јаве тој заједници и рекао да је она "способна и спремна" да помогне онима који су погрешили. Фејзић је… »