Извор: РТС/Друштво архива вести 18.08.2017

Дужа задржавања на границама са Хрватском и Мађарском

РТС 18.08.2017
Према подацима Управе граничне полиције, појачан је саобраћај на граници са Хрватском где путничка возила на излазу из земље чекају око два сата, док се на мађарској граници чека око сат и по, саопштио је Ауто-мото савез… »

"Велико неповерење грађана у електронске документе"

РТС 18.08.2017
Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже за РТС да се законом о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању омогућава… »

Временска прогноза – 19. август

РТС 18.08.2017
Претежно сунчано и веома топло. Највиша дневна температура од 33 до 37 степени. У току ноћи на северу и западу јаче наоблачење местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним северозападним ветром.… »

Породично насиље није само шамар, већ и ускраћивање новца

РТС 18.08.2017
Поред физичког и сексуалног злостављања, кривичним делом насиља у породици сматра се и ускраћивање новца или могућности запошљавања или образовања. Од почетка примене новог Закона о спречавању насиља у породици, 1… »

Стефановић: Циљ ефикаснија полиција у служби грађана

РТС 18.08.2017
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је у Старој Пазови да је основни циљ Министарства унутрашњих послова да полиција буде што ефикаснија и да, као и сада, ради искључиво у интересу… »

Вулин: Наставићемо да улажемо у одбрамбену индустрију

РТС 18.08.2017
Србија је у стању да се самостално наоружава и осваја најмодерније светске технологије, због чега је наша политика војне неутралности и одржива, изјавио је министар одбране Александар Вулин током обиласка фабрике "Борбени… »

Дечак из Авганистана у посети Ликовном атељеу ДКЦБ

РТС 18.08.2017
Дечји култуни центар Београд (ДКЦБ) примио је у госте десетогодишњег Фархада Нурија, избеглицу из Авганистана који је продајом својих цртежа помогао прикупљање новца за лечење једног дечака из Србије, и најавио да ће му… »

Годишњица Боја на Иванковцу

РТС 18.08.2017
У Спомен парку Иванковац код Ћуприје, на локалитету Шанчеви на Иванковцу, одржана је централна манифестације Србије, поводом 212. годишњице Боја на Иванковцу и прве победе српских устаника над регуланом турском цараском… »

Мештани у шабачким селима одлучују како се троши новац од пореза

РТС 18.08.2017
Шабац је прва локална самоуправа у којој средства од пореза на имовину у селима не остају у градском буџету, него се преливају на рачун месних заједница. Како ће се трошити новац до сада су одлучивали чланови сеоског… »

Обештећење због одузете имовине од следеће године

РТС 18.08.2017
Обештећење грађана којима је одузета имовина, а процењује се да их је око 20.000, која не може да се врати натурално, требало би да почне следеће године и то преко државних обвезница. За цео поступак обезбеђене су две… »