Извор: РТС/Региони архива вести 18.08.2017

Пожешка интеракција младих филмских стваралаца

РТС 18.08.2017
Међународни студенстки филмски камп у Пожеги од ове године има још један пројекат: школу документарног филма "Интердок". Међу полазницима су и афирмисани аутори, који желе да у Србији употпуне искуство. Громогласно… »

Суше се четинари на Златару

РТС 18.08.2017
У општини Нова Варош, где је скоро половина територије покривена шумом, последњих година екстремне суше и инсекти узимају велики данак. Упркос свим мерама превенције и санације, на обронцима Златара и Муртенице и даље се… »

Ђак првак "кошта" скоро половину просечне плате

РТС 18.08.2017
Пред почетак нове школске године, родитељи издвају велике суме новца за куповину прибора, књига и опреме. Чини се да је родитељима ђака виших разреда лакше, јер они само докупљују прибор, а родитељи који спремају првака… »

Авантура у кањону Јерме

РТС 18.08.2017
У Специјалном резервату природе "Јерма" код Пирота у току је први отворени авантуристички фестивал. Учесници фестивала су љубитељи природе и активног одмора из целог региона. Њима је на располагању много спотова и креативних… »

Због ниског водостаја угрожене рибе у Ибру

РТС 18.08.2017
Због високих температура водостај Ибра је на граници апсолутног минимума. Сплавови у центру Краљева насукани су у муљу, а река може да се прегази. У плиткој води угрожене су и рибе. У посљедња два месеца, колико траје суша… »

Фотографија Лазара Катанчевића најбоља на фестивалу у Хрватској

РТС 18.08.2017
На "Фото-данима младих" у хрватским Карловцима, једном од најзначајнијих регионалних фестивала те врсте, учествовало је 60 младих фотографа из целог света. Међу четворо награђених нашао се и једини представник Србије - Лазар… »

Међународни волонтерски камп код Голупца

РТС 18.08.2017
У селу Добра код Голупца организован је међународни волонтерски камп. Млади који су дошли из целе Европе уређивали су школско двориште. Мештани су им се веома обрадовали и узвратили љубазност. У селу Добра код Голупца ово… »