Извор: РТС/Забава архива вести 18.08.2017

Аустријанци први у Европи правили сланину у индустријским размерама

РТС 18.08.2017
Аустријанци су правили сланину и пре неколико хиљада година, а један истраживач сматра да су они вероватно први у Европи који су то радили у индустријским размерама. Истраживач Ханс Решрајтер из бечког Музеја природне… »

„Заповести“ у једној амбуланти насмејале Хрвате

РТС 18.08.2017
Попис амбулатних заповести окачених у једној хрватској амбуланти привукао је велику пажњу на „Фејсбуку“. Листу од десет заповести написао је један хрватски доктор још раније, али се очито неким његовим колегама допала па… »

Бир фест: „Чорба“ са Ушћа кренула на турнеју, вечерас „Хладно пиво“ и „Забрањено пушење“

РТС 18.08.2017
Друго вече „Белгрејд бир феста“ обележио је почетак турнеје „Рибље чорбе“, наступи састава „Мортал комбат“, „Самостални реферанти“, „Директори“ и британских хип хоп звезда „Стерео Ем-Сиз“. Након… »

Карата за Стингов концерт у Арени све мање

РТС 18.08.2017
Распродат је цео партер, а велико интересовање влада и за трибине на нивоу 200 на којима су остале само више позиције за Стингов концерт, 17. септембра у Комбанк арени, саопштили су данас организатори. Такође, у продаји више… »

Енигма звана Петер Хандке

РТС 18.08.2017
Документарни филм „Петер Хандке“, у режији Корине Белц, истражује живот и дело аустријског писца Петера Хандкеа у светлу модерне књижевности – од младића из аустријског села који се пробио на књижевну сцену, до… »

Трампов биограф: Обруч се стеже, председник ће поднети оставку

РТС 18.08.2017
Аутор мемоара Доналда Трампа "Тхе Арт оф тхе Деал" (Умеће договора) из 1987. године, сматра да ће амерички милијардер поднети оставку на председничку функцију пре краја мандата који истиче 2021. године, а можда чак до краја… »

Након Лондона и Париза, преживела напад и у Барселони

РТС 18.08.2017
За двадесетшестогодишњу жену из Мелбурна Џулију Монако терористички напад у Барселони је трећи напад који је преживела након што је пре неколико месеци била сведок напада у Лондону и Паризу, пише британски… »

Мурали и оркестар из Португалије најављују овогодишњи „Фридом арт фестивал“

РТС 18.08.2017
На овогодишњем „Фридом арт фестивалу” у шест дана, кроз тринаест програма, на пет локација у граду представиће нам се више од 120 уметника. Као увод у фестивал 19. августа у 19 часова испред Дома омладине Панчево биће… »

Уз проглашење победника затворен 41. Фестивал филмског сценарија

РТС 18.08.2017
Завршен је 41. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Пред препуним гледалиштем врњачког амфитеатра подељене су награде жирија за најбољи сценарио и признања града домаћина за допринос фестивалу. Прву награду… »

„Да је тада постојао филм, Толстој и Гете би били сценаристи“

РТС 18.08.2017
Сценариста филма „Слепи путник на броду лудака“ о последњим данима Петра Кочића, Вуле Журић, примећује да данас као да се стидимо и шапатом изговарамо све чињенице о нашој културној историји и историји уопште и да… »