Извор: Политика/Друштво архива вести 20.08.2017

Гужве на прелазима с Хрватском и Мађарском

Политика 20.08.2017
Неславни рекорд је држао гранични прелаз Батровци где се на српској страни чекало седам сати на пасошку контролу а колоне возила достизале су шест километара. Према извештајима агенција Километарске колоне и вишечасовна… »

Упозорење РХМЗ: могући олујни ветар и град

Политика 20.08.2017
Наранџасто упозорење је издато за територије Шумадије, Поморавља и југозападне Србије, где се очекују грмљавина и јака киша. Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење за подручје Србије, објављено… »

Мала матура за ђаке који је нису полагали у јуну

Политика 20.08.2017
Мали матуранти који у јуну нису могли да полажу завршни испит, нову шансу имаће у другом кругу од 21. до 23. августа. Тест из српског (матерњег) језика заказан је за понедељак 21. августа, тест из математике за 22. август… »

Амбасадоре, зар ја да Вам браним председника

Политика 20.08.2017
Екселенцијо, Да не би било забуне прво да Вас упозорим да Вам се обраћа новинар који је против америчке администрације, у листу „Политика”, а касније у другим медијима, објавио највише текстова још од деведесетих година… »

Важан је квалитет, а не број радова

Политика 20.08.2017
Неко дели своје резултате на више радова и објављује више пута помало… Има и оних који се договарају по принципу: ти допиши мене, а ја ћу тебе. И то води већој плати на рачун поштених научника, а све због бесмисла… »

Од Мачкара до Егзита и Гуче

Политика 20.08.2017
Тек што се завршила Гуча, почео је „Бир фест”. Домаћи и страни туристи у великом броју хрле на широм света познат „Егзит”, али су чести гости и мање познатих манифестација попут разних фијакеријада, грожђенбала… »

Школујемо дипломате без познавања протокола

Политика 20.08.2017
Ни на једном овдашњем државном универзитету не постоји посебан предмет посвећен савладавању обавезних дипломатских правила. Да ли је могуће да неко ко се школује за дипломату не познаје дипломатски протокол? Звучи чудно… »

Све више девојака на мушким факултетима

Политика 20.08.2017
Освајају електротехнику, чине готово половину од 35 студената на смеру геодезије и геоинформатике, има их све више међу машинцима. Двадесетједногодишње Јелена Васић и Магдалена Секулић само су неки од примера да индекс… »