Извор: Глас Америке архива вести 24.08.2017

Ухапшен осумњичени за припрему напада у Ротердаму

Глас Америке 24.08.2017
Полиција у Холандији ухапсила је 22-годишњег осумњиченог, рано јутрос, у вези са дојавом шпанске полиције да се припрема терористички напад на рок концерту у Ротердаму, дан раније. Мушкарац је ухапшен током претреса… »

"САД озбиљно разматрају слање оружја Украјини"

Глас Америке 24.08.2017
Амерички секретар за одбрану Џим Матис састао се у Кијеву са украјинским предсједником Петром Порошенком и другим високим украјинским званичницима, којима је пренио да Сједињене Државе подржавају Украјину и њену војску и… »

Осам људи нестало након одрона у швајцарским Алпима

Глас Америке 24.08.2017
Полиција у Швајцарској саопштила је да је најмање осам људи нестало након одрона који је узроковао евакуацију једног села у швајцарским Алпима. Власти кажу да су међу несталима држављани Немачке, Аустрије и Швајцарске… »

Ускоро Закон о родној равноправности и промене Закона о забрани дискриминације

Глас Америке 24.08.2017
На путу ка Европској унији, Србију очекују, између осталог, промене правних регулатива које се баве питањима равноправности полова и забрани дискриминације. У жељи да се изгради праведније и равноправније друштву и да се… »

Бошковић: Чланство ЦГ у НАТО пут ка дугорочној стабилности Балкана

Глас Америке 24.08.2017
Црногорски министар одбране, Предраг Бошковић, изјавио је данас у Кијеву да је чланство Црне Горе у НАТО Алијанси пут ка обезбјеђењу дугорочне стабилности на простору Балкана, преносе медији у Подгорици. „Уз подршку НАТО… »

Мекалистер у Србији: О ЕУ, Косову, дијалогу са Приштином

Глас Америке 24.08.2017
У дводневну посету Београду допутовао је известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер, који је одмах по доласку имао низ сусрета - како са највишим представницима власти, тако и са лидерима парламентарне опозиције… »

Становник Масачусетса освојио 759 милиона долара на лутрији!

Глас Америке 24.08.2017
Власник листића лутрије у савезној држави Масачусетс освојио је 759 милиона долара главне премије Пауербола у среду увече, што је други највећи добитак у историји. Огромна главна премија навела је грађане да купе тикете за… »

Студенти у страху од поновног насиља у Шарлотсвилу

Глас Америке 24.08.2017
Студенти Универзитета у Вирџинији полако пристижу у камп у Шарлотсвилу И припремају се за јесењи семестар. Нико од њих није могао ни да претпостави да ће се њихов универзитет наћи у вестима широм света, због насилних… »

САД укидају помоћ Египту - затезање односа две земље?

Глас Америке 24.08.2017
Одлука Сједињених Држава да суспендује помоћ Египту због забринутости у погледу поштовања људских права у тој земљи, по свему судећи, могла би негативно да утиче на односе Вашингтона и Каира. Америчка администрација… »

Матис: Санкције САД остају на снази док Русија не промени понашање

Глас Америке 24.08.2017
Секретар за одбрану САД, Џим Матис, рекао је у четвртак, током посете Украјини, да Русија "покушава да поново исцрта међународне границе силом" и да ће санкције САД против Русије остати на снази док влада у Москви не промени… »