Извор: ПЦ Пресс/Наука & Технологија архива вести 02.10.2017

Проблем паметне браве у аутомобилској индустрији

ПЦ Пресс 02.10.2017
Чини се да стручњаци из Бавариан Мотор Воркс (БМВ) мисле да је физички кључ ствар прошлости у аутомобилској индустрији, те директор продаје и маркетинга Групе БМВ Иан Робертсон сматра да је кључ за аутомобил “мртав” и… »

Зоран Пановић и Небојша Крстић нови чланови УО РТС-а

ПЦ Пресс 02.10.2017
Савет Регулаторног тела за електронске медије ( РЕМ) изабрао је Зорана Пановића и Небојшу Крстића за чланове Управног одбора Радио-Телевизија Србије, пренело је Удружење новинара Србије ( УНС). Пановић је до средине прошле… »

Ендава – ИТ послодавац за будућност

ПЦ Пресс 02.10.2017
Ендава је приватна ИТ компанија која има 16 година искуства у пружању ИТ услуга многим водећим светским компанијама из области финансија, осигурања, телекомуникација, медија, технологија и некретнина. Кроз дигиталну еволуцију… »

Плаћање Телеком рачуна ДинаЦард картицом путем СМС-а

ПЦ Пресс 02.10.2017
Плаћање рачуна Телекома Србије могуће је извршити ДинаЦард картицом путем СМС поруке без провизије, подсећају нас из Народне банке Србије. На овај начин могуће је платити рачун за фиксни телефон, Интернет, мобилни телефон… »

Да ли ће се роботи шетати и на Аеродрому Никола Тесла?

ПЦ Пресс 02.10.2017
Међународни аеродром Инчон, са турским и кипарским партнерима, ушао је у најужи избор за куповину концесије Аеродрома Никола Тесла. Генерални директор аеродрома, Чанг Иљунг, каже да Инчон проширују без помоћи државе… »

Десет година пословања портала КупујемПродајем

ПЦ Пресс 02.10.2017
КупујемПродајем.цом, интернет портал, намењен преношењу огласних порука за продају половних или нових ствари и производа, те пружању услуга, обележио је десет година успешног пословања у Србији. Сајт има преко 50 милиона… »

Увек боља верзија – нова књига др Жељка Томића

ПЦ Пресс 02.10.2017
Крајем септембра одржана је промоција књиге „Увек боља Верзија“ др Жељка Томића на ОСА, Цанон штанду у оквиру сајма графичке креативне и папирне индустрије Графима на Београдском сајму. Књига је скуп пословних и… »

Ниссан повукао из продаје 1,2 милиона возила

ПЦ Пресс 02.10.2017
Компанија Ниссан је прошле недеље издала саопштење у којем се каже да је на тржиште пуштено неколико хиљада возила овог произвођача која нису прошла стручне безбедносне процене. Управо је то разлог због којег је… »

Фацебоок тестира опцију Фаце ИД за приступање профилу

ПЦ Пресс 02.10.2017
Фацебоок тестира опцију препознавања лица, која би корисницима омогућавала да приступе свом профилу преко скенирања лица. Неки корисници су већ приметили да Фацебоок у апликацији за Андроид приликом приступања налогу када је… »

Паметне тетоваже воде рачуна о вашем здрављу

ПЦ Пресс 02.10.2017
Заједнички проблем за уређаје који прате наше здравље, попут паметних сатова, је да у реалности нису прикачени за нас. Друго, ми се ослањамо на њихову батерију која је кратког века и на ВиФи. Истраживачи са Харварда… »