Извор: Дневник/Култура архива вести 05.10.2017

Казио Ишигуро добитник Нобелове награде за књижевност

Дневник 05.10.2017
Британски писац јапанског порекла, Казио Ишигуро, добитник Нобелове награде за књижевност, саопштила је данас шведска Краљевска академија наука. Награда је додијељена писцу "који у романима великих емотивних падова открива… »

Ишигуро: Нобелова награда-сјајна и неочекивана вест

Дневник 05.10.2017
ЛОНДОН: Британски писац јапанског порекла Казуо Ишигуро, који је данас проглашен добитником овогодишње Нобелове награде за књижевност, рекао је да ту награду није очекивао, изразивши наду да ће она охрабрити "силе добра"… »

Дама с камелијама 50. пут на сцени Народног позоришта

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Представа „Дама с камелијама", по роману Александра Диме Сина, у режији Југа Радивојевића, биће 50. пут изведена 9. октобра на Великој сцени Народног позоришта. "Дама с камелијама" је сентиментална и веома… »

Маја Моргенштерн звезда Синерџи фестивала у Новом Саду

Дневник 05.10.2017
Фестивал језичких мањина света “Синерџи” има и своју глумачку звезду - Мају Моргенштерн, глумицу Државног јеврејског позоришта из Букурешта, које је учествовало с представом “Дибук”. Ова уметница импресивне… »

Три романа Халеда Хосеинија у једној књизи

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: „Лагуна“ је припремила луксузно издање три романа Халеда Хосеинија - „Ловац на змајеве“, „Хиљаду чудесних сунаца“ и „А планине одјекнуше“ - у једној књизи. Након објављивања свог првог романа… »

Осећај браде Мие Кнежевић сутра у Атељеу 212

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Представа „Осећај браде“ Ксеније Драгунске у режији Мие Кнежевић биће премијерно изведена сутра у Атељеу 212, најављено је данас на конференцији за новинаре. Драматург Димитрије Коканов је рекао да је Драгунска… »

ЗКВ: Расписан конкурс за Искру културе

Дневник 05.10.2017
Завод за културу Војводине расписао је конкурс за доделу четири престижне годишње награде за стваралачке резултате у култури и уметности и унапређивању културног живота у АПВ, уз уважавање свеколиких посебности… »