Извор: Дневник/Политика архива вести 05.10.2017

Страдање гардиста мистерија већ тринаест година

Дневник 05.10.2017
Данас се навршава 13 година од смрти Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића, двојице гардиста Војске Србије и Црне Горе за које је утврђено да су у касарни „Топчидер” у Београду убијени 5. октобра 2004. док су били… »

Дачић: Каква столица у УН, за Косово може хоклица

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Министар спољних послова Ивица Дачић одбацио је наводе да је унутрашњи дијалог припрема да Косово добије столицу у УН или за признавање независности јужне српске покрајине. Ако неко мисли да је то припрема за… »

Орбан: Срби желе да буду део успешне приче централне Европе

Дневник 05.10.2017
БУДИМПЕШТА, БУКУРЕШТ: Мађарски премијер Виктор Орбан изразио је очекивање да сада почињу „велике деценије централне Европе“ и оценио да је јасно да Срби желе да се придруже „успешној причи централне Европе“… »

Група конгресмена позвала Тилерсона да пружи подршку Србији

Дневник 05.10.2017
ВАШИНГТОН: Група од 14 чланова Представничког дома америчког Конгреса упутила је писмо државном секретару Рексу Тилерсону у којем позива на обнављање политицке пажње посвећене Балкану и додатну подршку Србији. "Србија… »

Ђорђевић и Ђурић о социјалној политици на КиМ

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су данас о спровођењу социјалну политику на Косову и Метохији… »

Споменик Тепићу проблем, док Баришићу није

Дневник 05.10.2017
РУМА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући изјаве из Хрватске због подизања споменика мајору ЈНА Милану Тепићу, да проблем представља обележје човеку који је дао свој живот за заклетву… »

Мировић уручио уговоре: Милијарду динара за развој општина

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, уручили су уговоре у вредности од око милијарду динара представницима градова и општина, који су… »

Додик: Не пропустити ниједан тренутак да обезбедимо статус

Дневник 05.10.2017
ЗВОРНИК: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Срби не смеју да пропусте ниједан тренутак да обезбеде свој статус политичким средствима, водећи рачуна о очувању мира и стабилности. Додик је новинарима… »

Скупштина: Од „коња“, до псовки

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Рецитовање, уношење камења, међусобно оптуживање и називање колега посланика погрдним именима део је скупштинског фолклора, а расправа у парламенту, уместо да буде политичка арена, поприма елементе ријалитија, у… »

Свилановић: Важно да дође до састанка председника

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић каже да га не радује што је порасла напетост између Хрватске и Србије и да је важно да дође до састанка два председника. Важно је да дође до… »